• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реєстр довіреностей відкриває детективам дані, не відображені у деклараціях – А. Ситник

    Опубликовано: 2016-02-18 08:42:27

    Завдяки доступу до реєстру довіреностей Міністерства юстиції України детективи та аналітики Національного антикорупційного бюро мають можливість отримувати інформацію, що не відображена у деклараціях. Про це повідомив директор Бюро Артем Ситник в інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

    Він пояснив, що для уникнення відповідальності за корупційні правопорушення чиновники можуть використовувати довіреності на майно або рахунки від осіб, інформацію про яких вони не подають у деклараціях.

    «Конструктивною була позиція Міністра юстиції, який сам запропонував підписати відповідний Меморандум і надати нам доступ до реєстру довіреностей», – зазначив А. Ситник.

    Таким чином Бюро може побачити, яким рахунком користується чиновник за довіреністю, а, завдяки співробітництву із Державною службою фінансового моніторингу, подивитися, скільки коштів пройшло через цей рахунок. А.Ситник також повідомив, що незабаром уряд США передасть НАБУ аналітичну програму, яка допоможе ефективно обробляти інформацію з різних баз даних.

    «Зведену інформацію щодо кожного конкретного чиновника можна буде отримувати за кілька годин», – повідомив директор Бюро.

    Нагадаємо, відповідно до Меморандуму про співпрацю та обмін інформацією між Національним антикорупційним бюро та Міністерством юстиції України, НАБУ отримало доступ до 23 реєстрів Мін'юсту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.