• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Cтарі системи комунікацій повинні ремонтувати за рахунок забудовників у Києві, – депутат

    Опубликовано: 2016-02-15 15:22:24

    Будівництво в Києві – складна і комплексна проблема. Земельні ділянки виділяє Київрада. Дозвільну документацію видають відповідні департаменти. Контролює Державна архітектурно-будівельна інспекція, яка може призупинити будівництво. Знесення поверхів може відбуватися за рішенням суду. Загалом питання нового будівництва в столиці болюче. Про це в програмі «Громадська приймальня» на телеканалі «Київ» повідомила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Ольга Балицька.

    «Питання нового будівництва в столиці України болюче. Будівництво має бути розумним і зваженим. Тому що за рахунок нових забудовників у Києві повинні ремонтувати старі системи водопостачання і водовідведення, електромережі. Зонінг (планування)  центральної частини Києва, громадські обговорення щодо якого наразі тривають,  визначатиме, що і де можна побудувати», - наголосила вона.

    Депутат також зазначила, що кожен забудовник повинен сплатити пайовий внесок. Це цільовий платіж, який має бути спрямований на будівництво та ремонт інженерно-транспортної інфраструктури Києва. Але сьогодні це один з найменш врегульованих і найбільш корупційних платежів.

    «Ми розробляємо новий порядок підрахунку цього платежу. Він настільки завуальований, що пересічні кияни навіть не чули про нього. Хоча він складає від сотні тисяч до десятків мільйонів гривень. Ніхто не знає, як він збирається і куди направляється. Необхідно  коректно вирішити питання зонінгу і виплат забудовниками пайового внеску саме Києву. Тоді не буде проблем з  ремонтом систем водопостачання, водовідведення, електромереж, доріг, будівництва дитсадочків. Київ процвітатиме», - підкреслила Ольга Балицька.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.