• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗВЕРНЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ЩОДО НЕГАТИВНОЇ ОЦІНКИ БІЗНЕСОМ ДІЯЛЬНОСТІ УРЯДУ

    Опубликовано: 2016-02-15 12:51:22

    Завтра Кабінет Міністрів України має звітувати перед Верховною Радою про пророблену роботу за 2015 рік. Представлений урядом документ має назву – “Здійснюємо реформи. Змінюємо Україну”. Хоча, навіть за великим бажанням, його важко назвати річним Звітом. Скоріше, це - “Абсолютно відірваний від дійсності твір уряду про невиконану роботу”.

    Для інвесторів та усіх, хто займається реальною економікою в Україні, ще рік тому була очевидна професійна неспроможність уряду. Тому протягом усього 2015 року Федерація роботодавців України, як найбільш представницьке об’єднання українського бізнесу, неодноразово відкрито зверталась до всіх гілок влади, закликаючи до відставки уряду. Сьогодні ми у черговий раз переконалися у правильності цього заклику.

    У підготовленому урядом звіті до показників його роботи за рік зараховуються оптимістичні прогнози Світового банку про зростання ВВП України у 2016 році. Проте, згідно з Індексом світової конкурентоспроможності Світового економічного форуму, місце України знизилось до 79-го серед інших країн, а у міжнародному рейтингу економічної свободи українська економіка кваліфікована як пригноблена та найменш вільна в Європі, і посіла 162-у позицію. 

    Уряд звітує про виконання нової економічної політики на 73,5%. При цьому повністю відсутня урядова програма розвитку економіки. Очевидний провал у спробах провести податкову реформу та реформу з фінансової децентралізації. Все це свідчить про відірваність сьогоднішніх урядовців від об’єктивної реальності.

    Ще більш дивним є звітування про 96,5% стану виконання нової антикорупційної політики у той час, коли не тільки бізнес та пересічні українські громадяни свідчать про зростання корупції, а й посли та керівники держав-партнерів, представники міжнародних фінансових організацій говорять про це.

    Що ж до самої назви документу “Здійснюємо реформи. Змінюємо Україну”, то у ньому відсутня згадка, принаймні, хоч про одну повноцінно проведену реформу. Поки уряд два роки поспіль тільки імітує реформи та активну боротьбу із корупцією, наша країна продовжує залишатися експортером робочої сили та імпортером кредитів. 

    Посоромився Кабінет Міністрів привести і будь-які економічні показники, оскільки будь-який з них свідчить про катастрофічні результати його діяльності.

    На жаль, нам доводиться критикувати уряд, а якщо критикуєш, то повинен і пропонувати рішення. Саме тому, українська бізнесова спільнота, об’єднавши свої зусилля з провідними європейськими та українськими експертами і науковцями, розробила і представила в кінці 2015 року власну Програму модернізації України. Цей документ містить конкретні та дієві пропозиції і кроки, які наша країна повинна здійснити протягом найближчих 10-ти років у стратегічних сферах. На сьогоднішній день, на виконання цієї Програми, у Верховній раді вже зареєстровані відповідні  законопроекти, і вони почали розглядатися у профільних парламентських комітетах.

    Український бізнес готовий вести діалог із владою, адже розуміє, що якщо реформи негайно не будуть проведені, інвестицій в економіку України не буде. Якщо не буде фундаментальних змін, самі українці остаточно втратять віру в країну. Разом із тим, бізнесова спільнота глибоко переконана, що ця важлива стратегічна для розвитку України Програма має бути покладена в основу Програми діяльності нового уряду.

    Федерація роботодавців України вкотре наголошує, що власники та керівники українських підприємств щоденно долають безліч труднощів, але утримують ситуацію в економіці під контролем, роблять все можливе для збереження робочих місць.

    Вимагаємо від Президента України, народних депутатів в найкоротший строк здійснити реальні кроки для повного перезавантаження уряду.

    Президія Федерації роботодавців України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.