• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутатів повідомлятимуть про закінчення терміну оренди землі для уникнення незаконних забудов

    Опубликовано: 2016-02-09 12:23:06

    Департамент земельних ресурсів КМДА підтримав ініціативу депутата Київради фракції «Об’єднання «Самопоміч » Ольги Балицької. Відтепер раз на два місяці депатрамент надаватиме інформацію щодо земельних ділянок, терміни договорів оренди яких спливають у найближчі три місяці. Про це депутат повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

    Таку ініціативу Ольга Балицька пояснює тим, що недобросовісні орендарі, забудовники продовжують користуватися земельною ділянкою для подальшого ведення сумнівного будівництва через пропущення терміну відправлення листа-повідомлення про припинення договору оренди.

    Відповідно до Закону «Про оренду землі», якщо протягом одного місяця після закінчення договору орендатор не отримає листа-повідомлення про поновлення договору оренди, договір вважається поновленим на той самий термін і на тих самих умовах, що були передбачені попередньою угодою. Вчасне повідомлення Департаментом земельних ресурсів про закінчення терміну договору оренди земельної ділянки дозволить уникнути зловживань з боку недобросовісних орендарів.

    «Враховуючи той факт, що термін оренди багатьох земельних ділянок, орендованих за «часів Черновецького»  наразі спливає, це важливий інструмент. Він дозволить контролювати цільове використання землі та запобігати незаконній забудові», - наголосила Балицька. Вона також зазначила, що депутати вже отримали інформацію про земельні ділянки, терміни договорів оренди яких спливають у найближчі три місяці.

    Ольга Балицька закликала киян моніторити перелік таких ділянок і негайно повідомляти про сумнівні об'єкти, щоб депутати могли вчасно реагувати і вимагати належних дій від посадовців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.