• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Самопоміч просить повідомляти про порушення норм будівництва, - депутат

    Опубликовано: 2016-02-05 13:43:40

    Київ  практично не пристосований для людей з особливими потребами. У зв’язку з цим таких людей можна рідко зустріти на вулиці, оскільки без сторонньої допомоги вони не можуть пересуватися містом. Про це в програмі «Життя як воно є» на телеканалі «RTI» розповіла депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Юлія Лобан, коментуючи питання про безбар’єрне середовище.

    За її словами, якщо навіть подекуди і є пандуси, то ними часто не можна користуватися, оскільки вони незручні. Зокрема, така ситуація склалася після реконструкції Дарницької (колись Ленінградської) площі.

    «Є чіткі Державні будівельні норми (ДБН), які повинні виконуватися при проведенні таких робіт, а також будівництві. На жаль, часто це не так. Тому наше головне завдання – чіткий контроль за виконанням. Наша фракція закликає всіх киян активно долучатися до цього і повідомляти про всі випадки порушень», - підкреслила депутат, зазначивши, що зараз особлива увага з боку Самопомочі приділяється реконструкції Поштової площі.

    Юлія Лобан повідомила, що кожен випадок розглядатиметься окремо, у разі потреби буде направлений відповідний депутатський запит. Якщо не спрацює, депутати звертатимуться до прокуратури.

    Як зауважила Лобан, Київ повинен стати комфортним містом для всіх. На жаль, для людей з особливими потребами столиця мало пристосована. Немає системності, як правило, це робиться вибірково. Зокрема, автобусами з низькою підлогою люди з особливими потребами без допомоги не можуть скористатися. Заїхати можна з допомогою водія, який повинен вийти і відкрутити спеціальний пристрій. Зрозуміло, що водії цього не роблять і навіть часто не знають, як треба.

    «Не всім комфортно жити в Києві. Ми хочемо змінити цю ситуацію.  Чекати більше не можна», - наголосила депутат.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.