• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес-спільнота закликає владу до сконсолідованості: під час кризи загострення політичної боротьби може призвести до плачевних наслідків

    Опубликовано: 2016-02-04 13:04:50

    Підприємці та промисловці України стурбовані черговою порцією політичних заяв навколо роботи уряду та парламенту, які свідчать про відсутність консолідованої позиції в вищому державному менеджменті, брак довіри між гілками влади, нездатність  до   спільної взаємовідповідальної роботи щодо виходу з соціально-економічної кризи, подальшого  розвитку вітчизняної економіки. Ділова громада переконана, що зараз як ніколи потрібна системна фахова робота всіх гілок влади разом із громадськістю, підготовка та бездоганне виконання антикризового плану на найближчі роки, а не публічні з’ясування стосунків і пошуки «винних».

     «Зараз не на часі традиційні  для вітчизняного політикуму гучні заяви – професіонали працюють тихо, але результативно. А ситуація в країні дуже напружена:  українська економіка за рівнем економічної свободи – на одному з останніх місць в світі,  промислове виробництво скоротилося за 2015 р. на  13,4%. ВВП минулоріч впав чи не на 11%, а цьогоріч найбільш райдужні прогнози – це зростання на 1%.  Внутрішній ринок «замерзає», бо населення щоразу втрачає в платоспроможності – інфляція споживчих цін за офіційними показниками сягнула 43%. Слабка економіка – це загроза національній безпеці, про таке  говорять міжнародні інституції, така їх оцінка нинішнього стану України. Тому виникає логічне питання: хіба в нас є запас часу та міцності на безплідні дискусії, «заговорювання» реальних проблем та перекладання відповідальності за них одне на одного?», – зазначає голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

    За його словами, гіркий досвід попередніх років мав би навчити політиків, що коли вкрай необхідну сконсолідовану та системну роботу з захисту національних інтересів намагаються замінити гучними заявами та нагнітанням політичних пристрастей, країна  виявляється відкинутою на роки назад. Для держави, яка веде війну і переживає нечувану соціально-економічну кризу, це є дуже небезпечним.

    Поміж тим, всього кілька днів тому  уряд оприлюднив звіт за 2015р., де йдеться   про досягнення макроекономічної стабільності в країні, поступову активізацію виробництва.  

    «Щоб таке стало реальністю – потрібен технократичний уряд, що працював би за планом виходу із кризи,  мав би за завдання досягнення конкретних результатів у визначені строки, відкинув  принципи особистої відданості чи партійних зобов’язань. А це можливо лише за спільних зусиль влади, бізнесу та суспільства. Тому сучасний уряд  має бути оновлений, посилений за рахунок відповідальних активних професіоналів. В той же час парламентській коаліції ще належить  виконати обіцянки, які вона давала народові Україні. На чому промисловці і підприємців  наголошують, пропонуючи керівництву країни напрацьований бізнес-асоціаціями, експертами та науковцями Антикризовий план», – зазначив лідер ділової спільноти України.

    Підприємці закликають представників уряду та парламенту не з’ясовувати стосунки, а об’єднати зусилля навколо підвищення якості і результативності роботи державного менеджменту,  виведення України з економічної кризи, підвищення її інвестиційної привабливості, реалізацій підприємницьких,  експортних можливостей та значного підвищення  добробуту населення загалом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.