• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ситуація із закупівлями ліків в Україні та ризик переривання лікування ВІЛ-позитивних людей

    Опубликовано: 2015-09-22 08:46:58

    Прес-конференція, в рамках якої активісти Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД розкажуть про реальний стан речей щодо ситуації із закупівлями в Україні та ризику переривання лікування, що існує для України, розпочнеться 22 вересня, у вівторок, об 11.30 у приміщенні інформаційного агентства «УНІАН» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4.

    Рівень поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні є одним з найвищих серед країн Європи. Ключовим фактором у зупинці епідемії є своєчасне, якісне та безперервне лікування вже виявлених інфікованих на ВІЛ громадян України. Тому забезпечення з боку держави якісної профілактики та лікування такого важкого інфекційного захворювання є не тільки конституційним правом громадян України на отримання безкоштовної медичної допомоги, але й найважливішим елементом національної безпеки держави.

    За останні десять років ситуація з доступом до лікування ВІЛ-інфікованих громадян ніколи не була настільки критичною, як у 2015 році. Пов'язано це з низкою як об'єктивних, так і суб'єктивних причин. Важка економічна ситуація, військовий конфлікт на Сході України, незаконна окупація АР Крим, затяжна політична криза в країні, проведення тендерних закупівель АРВ-препаратів у 2014 році МОЗ України за непрозорими процедурами - все це ставить під загрозу життя та здоров’я більш ніж 64 тисяч пацієнтів. Крім того, втрата контролю над епідемією в умовах переривання лікування практично гарантована.

    Учасники прес-конференції нададуть факти, що підтвердять ризики для країни та життя ВІЛ-позитивних українців, розкажуть про перепони, які їм вдалося пройти, щоб зберегти життя українців, та запропонують шляхи вирішення критичної ситуації.

    Щоб уникнути переривання лікування 63 088 тисяч пацієнтів і не допустити нового витка епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні ВБО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ», на прохання Міністерства охорони здоров'я України, двічі здійснила термінову закупівлю антиретровірусних препаратів за кошти гранту Глобального Фонду по боротьбі зі СНІДом, що надало можливість зберегти життя тисячам українських пацієнтів.

    У прес-конференції візьмуть учаcть:
    Володимир Жовтяк, Голова Координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД
    Світлана Антоняк, лікар-інфекціоніст, науковий співробітник ДУ Інстітут інфекційних хвороб ім. Громашевського
    Олександр Гатіятуллін,  фахівець Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД з доступу до лікування на Сході України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.