• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Броварах місцева громада зірвала спробу дерибану 18 мільйонів гривень

    Опубликовано: 2015-09-03 11:44:14

    В Броварах місцева громада зірвала спробу дерибану 18 мільйонів гривень. Міські очільники намагались потай від громадськості провести «відкриті» торги на реконструкцію міського парку. При цьому громадськими активістами неодноразово наголошувалось що в міста є набагато гостріші проблеми.

    Попри це ще в березні міськрадою (в якій досі зберіглась слухняна прорегіональна більшість) було  прийнято програму реконструкції пішохідних доріжок в парку «Перемога». На цю програму з міського бюджету було виділено не багато не мало – майже п’ять мільйонів гривень. В серпні, без рішення міськради і, навіть, міськвиконкому Управлінням житлово-комунального господарства Броварської міської ради були внесені коригування у проголосовану програму реконструкції паркових доріжок. «Коригування» полягало у збільшенні суми, яку запланували витратити, на понад 13 мільйонів. Таким чином загалом за два місяці до виборів міські чинуші запланували витратити лише на ремонт пішохідних доріжок у центральному парку 18 мільйонів 150 тисяч гривень.

    Між тим, щоб уникнути суспільного резонансу, броварська влада не розміщувала жодних оголошень про проведення торгів в місцевих ЗМІ чи на власному сайті. Натомість вимогу закону формально було дотримано розміщенням оголошення на загальному сайті державних закупівель. 

    Ще один показовий момент – торги планувалось провести до затвердження міськрадою збільшення витрат на реконструкцію доріжок в парку «Перемога». Найближча сесія міськради має відбутись лише 24 вересня. І тут місто було б поставлене в безвихідне становище - підтримавши рішення про «коригування» програми міськрада викидала з кишень мешканців Броварів 18 мільйонів на доріжки в парку. А не підтримавши – фактично подарувало б «бізнес-партнерам» міських чинуш кругленьку сумму у вигляді штрафних санкцій.

    Щоб не допустити розкрадання чи, як мінімум, неефективного використання коштів міста, небайдужі мешканці Броварів, в тому числі і депутати міськради Роман Сімутін та Юрій Чередник  вирішили заблокувати проведення торгів. І їм це вдалось. Громада Броварів довела що часи змінились і нахабство шахраїв в кабінетах міськвиконкому зустріне гідну відсіч.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.