• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано військовослужбовця, який втік з автоматом з варти будівлі Міністерства оборони України

    Опубликовано: 2015-07-27 08:46:36

       19 липня 2015 року вночі  з військової частини, яка займається  охороною Міністерства оборони  України, втік військовослужбовець  зі зброєю та боєприпасами.
       24-річний солдат разом з іншими співслужбовцями однієї з військових частин мав заступити на варту по охороні об’єктів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, втім вночі 19-го липня, під час видачі зброї, приховав один автомат АКСУ калібру 5,45 мм, з яким невдовзі і втік.
       При надходженні даної інформації військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України було невідкладно внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про дезертирство за ч. 3 ст. 408 КК України, до широкомасштабного розшуку солдата залучено військовослужбовців, працівників міліції та Військової служби правопорядку. Розшук тривав по всій Україні, окрім іншого, відпрацьовувалась інформація щодо можливої появи дезертира у рідному селі – в Одеській області.
      23.07.2015 під час проведення розшукових заходів ввечері у Київській області, у Тетіївському районі військовослужбовець був затриманий. Зброю та бойові набої вилучено.
       Солдат-дезертир поміщений на гауптвахту Центрального управління Військової служби правопорядку м. Києва. Проводяться першочергові слідчі дії. Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України готується клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.
       Довідково: ст. 408 КК України. Дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, вчинене із зброєю, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.