• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зрушили з місця у вирішенні однієї з болючих для бізнесу податкових проблем

    Опубликовано: 2015-07-23 11:59:34

    Члени Американської торговельної палати в Україні вітають кроки Міністерства фінансів назустріч бізнесу у вирішенні проблеми стосовно урегулювання заліку переплат з податку на прибуток підприємств, які виникли у зв’язку зі сплатою авансових внесків з цього податку при виплаті дивідендів у 2013 і 2014 роках.

    Згідно з наказом Міністерства фінансів України №651, облік податку на прибуток та авансового внеску з цього податку буде здійснюватися за одним кодом бюджетної класифікації. Цей крок дозволить бізнесу зарахувати сплачені наперед податки під час сплати своїх наступних податкових зобов’язань. Прийняття цього рішення є важливим першочерговим кроком задля урегулювання заліку переплат з податку на прибуток підприємств, які виникли у зв’язку зі сплатою зазначених авансових внесків.

    Таке рішення, з одного боку, не створює навантаження на державний бюджет України, оскільки сума переплачених податків буде використовуватися для взаємозаліку майбутніх податкових зобов’язань поступово. З іншого боку, це дозволить уникнути подальших випадків надмірної сплати податку на прибуток підприємств та створить можливості для відновлення необхідного рівня оборотних коштів компаній та підприємств. 

    Американська торговельна палата в Україні продовжує співпрацю з Міністерством фінансів України та Державною фіскальною службою України задля реалізації інших пунктів плану дій, який було спільно підготовлено для повного вирішення вказаної проблеми.

    У свою чергу, бізнес-спільнота буде й надалі вести активний діалог з Урядом і Верховною Радою з реформування податкового законодавства, що сприятиме як розвитку бізнесу в Україні, так і стабільності податкових надходжень до державного бюджету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.