• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Верховна Рада забезпечила збільшення фінансування пріоритетних потреб національної оборони в рамках існуючих меж держбюджету

    Опубликовано: 2015-07-20 09:21:36

    Сьогодні Верховна Рада ухвалила проект закону №2381а, який в рамках існуючих меж державного бюджету забезпечив збільшення фінансування пріоритетних потреб національної оборони у зв’язку з необхідністю збройних сил нарощувати заходи з мобілізації. Міністерство фінансів забезпечило фінансування цих видатків, без збільшення видаткової частини бюджету, та з одночасним забезпеченням безперервної та своєчасної виплати соціальних видатків, зокрема пенсій та заробітних плат.

     Мета Міністерства фінансів – забезпечення достатнього фінансування для потреб обороноздатності нашої держави. В травні Міністерство оборони звернулося до Міністерства фінансів з проханням про надання додаткового фінансування збройних сил України у зв’язку з продовження бойових дій у східних регіонах та нарощуванням заходів з мобілізації.

     Аби забезпечити ці потреби, та одночасно не розбалансувати державний бюджет, Міністерство фінансів запропонувало збільшити обсяг фінансування потреб оборони і безпеки за рахунок  перерозподілу  державних коштів.

     Проект закону №2381а «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік», ухвалений сьогодні Верховною Радою, передбачає  збільшення видатків на оборону у державному бюджеті на 2015 рік на 5 299 млн грн. В тому числі, 5 140 млн. грн мають бути спрямовані на ті потреби Міністерства оборони, що виникли через нарощування заходів з мобілізації. Ще 158,7 млн грн.  буде надано іншим силовим структурами для безперебійного забезпечення  військовослужбовців продуктами харчування.

     Ці кошти будуть надані в межах загального ресурсу Державного бюджету, за рахунок перерозподілу асигнувань від інших розпорядників коштів на 5 099 млн.грн. Ще 200 млн гривень буде надано за рахунок переводу зі спеціального до загального фонду надходжень від плати за надання інформації.

     Одночасно, такий перерозподіл видатків не торкнеться видатків соціального спрямування, що стосуються соціальних пільг та дотацій Пенсійному фонду, а також видатків оборонних відомств.

     Таким чином, Міністерство фінансів забезпечило фінансування пріоритетних потреб національної оборони, з одночасним збереженням соціальних видатків та без збільшення дефіциту державного бюджету. Міністерство фінансів наголошує, що чим більшим буде дефіцит держбюджету, тим більшим був би інфляційний тиск на економіку. А це означало б удар по добробуту всіх без виключення громадян, оскільки призвело б до подальшого знецінення купівельної спроможності української гривні, а відтак – зниження реальних пенсій і зарплат.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.