• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має шанс стати основним постачальником IT послуг у світі

    Опубликовано: 2015-07-06 13:04:10

    IT компанії  з Центрально-Східної Європи стають  найбільш надійними та інноваційними  постачальниками інформаційних  технологій та бізнес послуг  у світі. Такий висновок експерти зробили після серії зустрічей з провідними світовими аналітиками та консультантами в сфері IT, що вперше в історії виступили зі своїми доповідями в Києві та Одесі. Серію конференцій за участю провідних компаній регіону організувала компанія Luxoft, за підтримки Американської торговельної палати в  Україні.

    Декілька років тому не всі представники українського ринку IT вірили у те, що Україні вдасться привернути увагу експертів такого рівня до можливостей створення в Україні центру світового IT аутсортсингу. Десять років тому це стало реальністю для Індії, сьогодні ж тенденції свідчать про ще більші перспективи в Україні.

    Дмитро Кушнір, Віце-президент глобальних центрів розробки Luxoft зазначив: «Уряду України слід якомога скоріше розробити комплексну привабливу пропозицію для інвесторів в ІТ-сферу. Будучи одним з найбільших гравців на ринку, ми разом з бізнес-асоціаціями готові активно долучатися до цього процесу. Я впевнений, що в тісній співпраці це можна зробити, після чого цілком реально розширити свій експортний потенціал і в інших дотичних сферах, таких як аутсорсинг знань та аутсорсинг бізнес-процесів. Не багато хто знає, що українські фахівці залучені, наприклад, до розробки систем комп’ютерного зору для провідних автомобільних компаній світу, тому потенціал у нас дійсно великий».

    Підкреслючи роль IT індустрії у відновленні економічного зростання України, Андрій Гундер, президент Американської торговельної палати в Україні зазначив: «Спілкуючись з потенційними іноземними інвесторами ми бачимо, що найбільший інтерес вони проявляють в тому числі до сфери IT. Україна лише виграє, якщо дві-три галузі стануть локомотивами економічного зростання, зокрема економіки, що базується на знаннях. Інвестиції в галузь однозначно прийдуть, якщо іноземним інвесторам запропонувати конкретні переваги від розробки IT продуктів в Україні».

    «До 2013 року  IT індустрія в Україні динамічно зростала. Минулий рік був турбулентним для всієї країни, в тому числі й для нашого бізнесу. Через вкрай нестабільну політичну та економічну ситуацію клієнти сумніваються в доцільності поїздок в Україну, IT фахівці емігрують з країни. Тому ми плануємо працювати разом з усіма представниками галузі та урядом, аби показати позитивні сигнали для розвитку IT ринку в Україні, що сприятиме успіхам наших клієнтів з усього світу. В першу чергу ми будемо долучатися до реформування технічної освіти в Україні та реалізації податкової реформи», - сказав Дмитро Кушнір.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.