• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • КАНІВЕЦЬ: ЗГАДКА ПРО ДОНБАС В ПЕРЕХІДНИХ ПОЛОЖЕННЯХ ПРОЕКТУ КОНСТИТУЦІЇ – ЦЕ ПІДСИЛЕННЯ МІНСЬКИХ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ

    Опубликовано: 2015-07-02 12:53:00

    Зазначення в проекті змін до Конституції України, що особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначатимуться згідно з відповідним законом – це підсилення мінських домовленостей. Про це в ефірі телеканалу «112» зазначив народний депутат VII скликання Олег Канівець.

     «Процес децентралізації – абсолютно правильний крок української влади, хоча і дещо запізнілий. Підтримуючи його по формі й по суті, хочу наголосити на деяких моментах, які, на жаль, замовчуються. Все робиться поспіхом. На сьогодні по проекту Конституції ми маємо терміновий висновок Венеціанської комісії, яка, до слова, була зібрана позачергово. Мені особисто не подобається те, що Венеціанська комісія розглядала документ, який називається «технічним робочим документом». Було б логічно, щоб цей документ принаймні погодили керівники парламентських фракцій, які входять в коаліції. Тоді було б зрозуміло, що це є документ акцептований коаліцією. А найкраще було б, якщо б цей документ був проголосований в першому читанні та відправлено і в Конституційний суд, і в Венеціанську комісію. Тоді б була закономірна логіка», – зазначає Канівець.

    Але найбільші занепокоєння у політика викликають інші аспекти, а саме перехідні положення, в яких буде зазначено, що особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначатимуться згідно з відповідним законом.

    «Я вважаю неправильною нормою, що в перехідних положеннях до Конституції буде згадка, що на окупованих територіях Донбасу буде діяти специфічний закон, який як сказав президент, був прийнятий уже двічі – попереднім скликанням парламенту, і вже цим скликанням. Глибина цього процесу полягає в тому, що і Росія, і Європа втомилися від того, що відбувається в Україні. І в підсилення мінських домовленостей під гарною маркою децентралізації треба терміново прийняти оцей проект Конституції. Але ми знаємо, що диявол завжди криється в деталях – в перехідних положеннях. В законі про особливий статус Донбасу, який приймали ще депутати VII скликання, зазначено, що він діє три роки. То для чого про Донбас писати у перехідних положеннях Конституції?» – говорить Канівець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.