• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В’ячеслав Кириленко та Террі Сандел домовилися про співпрацю у реформуванні культурної політики та практичної реалізації програми «Креативна Європа»

    Опубликовано: 2015-06-23 08:42:39

    Віце-прем’єр-міністр - Міністр культури В’ячеслав Кириленко провів зустріч з керівником програми ЄС-Східне Партнерство «Культура» Террі Санделом.

    Під час зустрічі йшлося про адаптацію європейського досвіду формування культурної політики та залучення можливостей європейських інституцій і програм при здійсненні реформ в Україні. Також йшлося про перспективи приєднання України до програми ЄС «Креативна Європа».

    В’ячеслав Кириленко наголосив на важливості залучення європейських експертів, зокрема із досвідом роботи в державах Східної Європи до роботи  Ради реформ при Міністерстві культури. «Це сприятиме досягненню найкращих результатів у співпраці міністерства, представників ЄС та української громадськості» - відзначив  В’ячеслав Кириленко.

    Крім того, Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури наголосив на відкритості процесу формування Ради реформ. «Ми готові до співпраці з експертами Реанімаційного Пакету Реформ  та Платформи стратегічних ініціатив «Культура – 2025», активістами інших організацій у Громадській раді реформ задля конструктивного діалогу щодо комплексного реформування Міністерства культури».

    Зі свого боку, Террі Сандел висловив всебічну підтримку діяльності Міністерства культури з напрацювання консолідованого варіанту Довгострокової стратегії розвитку української культури та погодився всіляко сприяти діалогу між Міністерством культури України та громадськістю. Керівник європейської культурної програми зауважив, що у реформуванні культурної галузі важливо досягти високого рівня довіри між усіма зацікавленими у реформах сторонами. При цьому Міністерство культури має відігравати стратегічну роль організаційну роль, зважаючи на об’єднуючий потенціал культури в українському суспільстві. Також Террі Сандел зауважив, що завдяки активній позиції Міністерства культури підписання Програми ЄС «Креативна Європа» з Україною можливе вже у вересні-жовтні цього року.

    Заступник Міністра культури з питань європейської інтеграції  Андрій Вітренко запросив Террі Сандела взяти учать у круглому столі щодо практичної реалізації Програми ЄС «Креативна Європа», який планується провести восени після підписання документу. Террі Санделвідзначив, що список пріоритетів та практичний план роботи в рамках Програми ЄС «Креативна Європа» буде представлений Україні за кілька тижнів. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.