• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США повинні надати зброю, розвіддані та економічну допомогу Україні якомога швидше – сенатор Джон Маккейн

    Опубликовано: 2015-06-22 08:33:45

    США мають стати на чолі цивілізованого світу у спротиві зухвалій агресії проти України з боку Володимира Путіна, і надати зброю, розвіддані та будь-яку потрібну допомогу якомога швидше. Про це заявив американський сенатор Джон Маккейн під час спільного прес-брифінгу з сенаторами Томом Коттоном і Джоном Барраccо в Українському кризовому медіа-центрі.

    Сенатор Маккейн зазначив, що члени Сенату одноголосно підтримали проект закону надати Україні зброю. “Ми будемо закликати президента Барака Обаму виконати волю Конгресу та волю громадян США”, – сказав він, стверджуючи, що сьогоднішня неохоча підтримка України з боку США та Європи є “недостойною та ганебною”.

    Залежність країн-членів ЄС від російських енергоресурсів може бути одним із факторів, який не дозволяє вжити рішучих заходів проти російської агресії на сході України. “Ми можемо експортувати більше енергоресурсів нашим західним союзникам, членам НАТО та Україні, щоб підвищити економічну безпеку”, – сказав сенатор Джон Баррассо.

    Відповідаючи на питання чи може рішення надати зброю Україні привести до ескалації конфлікту, сенатор Маккейн нагадав, що США отримувала допомогу від Франції під час власної боротьби за незалежність. “У Америки є традиція допомагати людям, які борються проти злочинців як Володимир Путін”, – сказав він.

    Сенатор Том Коттон, ветеран Іракської та Афганської війн, наголосив, що збройний конфлікт в України має набагато ширші наслідки: “Я відчув ніби був на передовій свободи і сьогоднішні українці захищають західний спосіб життя. Ми не можемо стояти осторонь допоки Росія окуповує Крим та частину східної України”.

    Американська делегація взяла участь у перемовинах з президентом Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та мером Києва Віталієм Кличком, високо оцінивши їхні дії стосовно боротьби з корупцією. “Найкращою зброєю проти російської пропаганди буде розвинута та заможна Україна”, – завершив Маккейн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.