• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові повороти в справі Ківалова: Одеську міськраду перевірить прокуратура

    Опубликовано: 2015-06-19 11:12:29

    У зв’язку з виявленими новими фактами по «справі Ківалова», депутат ВОЛІ Ірина Суслова просить Генеральну прокуратуру України провести повну та неупереджену перевірку правомірності рішень Одеської міськради щодо надання дозволів Благодійному фонду «Національна юридична академія»  на проектування та здійснення будівництва в районі 8-ої станції Великого Фонтану у м. Одеса.

    «Ще у 1999 р. Одеською міськрадою Національній юридичній академії було відведено земельну ділянку площею 0,7 га для експлуатації та обслуговування учбової бази в районі 8-ї станції Великого Фонтану та дозволено Одеській Національній юридичній академії проектування та будівництво учбової бази.

    Однак у 2000 р. шахрайськими методами в документацію були внесені зміни. Вони полягали в тому, що у назві та тексті рішення слова «Одеська національна юридична академія» були замінені словами «Благодійний фонд «Національна юридична академія», а  слова «учбова база» замінено на «навчально-оздоровчий комплекс». Тобто, на земельній ділянці, відведеній у користування Одеській Національній юридичній академії, шляхом підміни термінів було надано дозвіл на проектування та будівництво іншій приватній юридичній особі – Благодійному фонду «Національна юридична академія»», - зазначає Ірина Суслова.

    Депутат ВОЛІ звертає увагу, що у статуті БФ «Національна юридична академія» не зазначено, хто саме є його засновниками. Крім того, станом на 12 червня 2015 р. в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців не міститься жодних відомостей (!) про  Благодійний Фонд «Національна юридична академія».

    Серед учасників благодійного фонду значились:  екс-регіонал Сергій Ківалов, найбагатший одесит Ківан Аднан та ін. Виконавчим директором фонду був Крикливий М. Ф., який на сьогодні є проректором з адміністративно-господарської роботи Національного університету «Одеська юридична академія».

    Ірина Суслова в зверненні до Генпрокурора Віктора Шокіна звертає увагу на те, що на площі 0,7 га елітної частини узбережжя  Одеси  наразі розташовується так званий «будинок Гаррі Поттера», що належить до комплексу Міжнародного гуманітарного університету, співвласником якого є Ківалов. Резиденція Ківалова має будинок прийомів, сауну та яхт-клуб. Хоча згадана земельна ділянка першопочатково передавалась державному вищому навчальному закладу для будівництва учбової бази.

    Крім того, Міжнародний гуманітарний університет, який наразі «володіє» земельною ділянкою та згаданим будинком, домігся від Одеської міськради звільнення від пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси. «Лише  за приблизними оцінками внаслідок таких дій міської ради місцевий бюджет недоотримав близько 3,5 млн. гривень», - зазначає Ірина Суслова.

    Депутат ВОЛІ обіцяє оприлюднити результати комплексної перевірки діяльності Благодійного фонду «Національна юридична академія» та Міжнародного гуманітарного університету, до  яких причетний народний депутат Сергій Ківалов.

    Прес-служба партії «Воля» 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.