• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продовжує роботу ІІІ з'їзд адвокатів України щодо призначення члена ВРЮ

    Опубликовано: 2015-06-12 13:53:41

    12-13 червня 2015 року у м. Києві після перерви продовжує роботу ІІІ з’їзд адвокатів України. До порядку денного ІІІ з’їзду адвокатів України включені питання призначення членів Вищої ради юстиції, обрання члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та ін.

    Від імені новообраної Вищої ради юстиції із вітальним словом до делегатів з’їзду звернулася член Вищої ради юстиції Алла Лесько, побажавши органу адвокатського самоврядування плідної роботи, аби Вища рада юстиції якомога швидше запрацювала у конституційному складі. «Вища рада юстиції почала працювати, ми обрали Голову, заступника Голови Вищої ради юстиції, і для продовження роботи нам потрібен повний склад», – відзначила Алла Лесько.

    Нагадаємо, що процес формування Вищої ради юстиції було розпочато з набуттям чинності Закону України «Про  забезпечення права на справедливий суд».

    9 червня 2015 року після набуття повноважень 17 членами ВРЮ Вища рада юстиції зібралася на перше засідання. Загалом до складу ВРЮ входить 20 членів. Однак формування Ради ще не завершено.

    Відповідно до Закону України «Про Вищу раду юстиції» з’їзд адвокатів України призначає до складу Ради трьох осіб, один із яких повинен бути суддею чи суддею у відставці. Зокрема, ІІІ з’їзд адвокатів України, що відбувся 24–25 квітня 2015 року в м. Києві, призначив до складу ВРЮ адвоката Павла Гречківського та суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Аллу Лесько. Потім у роботі ІІІ з’їзду адвокатів України було зроблено перерву.

    Таким чином, 12-13 червня 2015 року з’їзд адвокатів України повинен призначити до складу ВРЮ представника із числа кандидатів, які не є суддями або суддями у відставці відповідно до оприлюдненого переліку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.