• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Негативні прогнози МВФ для України мають спонукати уряд до рішучих дій

    Опубликовано: 2015-06-04 12:01:27

    Місія МВФ поїхала з України, значно погіршивши власні попередні прогнози розвитку вітчизняної економіки. «МВФ прогнозує падіння ВВП України у 2015 році  на 9%, зростання  інфляції – до 46% до кінця року. Ці прогнози цілком співпадають з прогнозами Антикризової ради громадських організацій, які представники ділової спільноти сформулювали і разом з антикризовими пропозиціями спрямували на розгляд керівництву держави.   Зараз, на жаль, прогнози наших фахівців підтверджуються уже і міжнародними експертами, причому навіть у більш песимістичному варіанті. На це наштовхують досить похмурі цифри статистики – за підсумками першого кварталу 2015 року падіння ВВП склало 17,6% у порівнянні з минулим роком, а експорт товарів та послуг з України скоротився за аналогічний період на 32,6%», – зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.

    Він наголосив, що падіння економічної активності в Україні є настільки  небезпечним, що  вимагає негайних та рішучих змін у промисловій, експортній та регуляторній державній політиці.  На його думку, зараз актуальність підтримки промисловості і підприємництва, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу  важко переоцінити. Адже впродовж тривалого часу не було застосовано жодного дієвого механізму для наших експортерів щодо компенсації втрат ринків, перш за все, країн СНД. Приміром, до Росії експорт з початку року скоротився майже у три рази. Немає програм диверсифікації експорту товарів, більш енергійного просування української продукції в ЄС та треті країни. 

    Тривожними сигналами назвав президент УСПП подальше падіння роздрібного товарообігу в Україні, платоспроможності населення і активності внутрішнього ринку. Адже ці показники пов’язані з активністю виробника, стимулюють зростання  ВВП країни.

    «З врахуванням  поглиблення падіння вітчизняної економіки, наявності  деіндустріалізації, безробіття,  Антикризова рада громадських організацій висловлює значну тривогу і наполягає, щоб уряд і парламент у терміновому порядку напрацювали та реалізовували системні методи подолання кризи  і реалізації структурних реформ в цілому», – заявив Анатолій Кінах.

    У стані гібридної війни влада має пріоритетне завдання – не допустити поглиблення кризи, зниження довіри суспільства до влади та держави, адже наслідки таких прорахунків можуть бути катастрофічними. Однак, консолідувавши зусилля влади і бізнесу,  рівень спротиву і швидкість подолання внутрішніх і зовнішніх загроз вдасться посилити, переконаний  президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.