• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний музей народного побуту і архітектури планує використати демонтовані радянські пам’ятники для доповнення експозиції «Радянське село»

    Опубликовано: 2015-05-21 15:04:36

    Національний музей народного побуту і архітектури може розмістити частину з демонтованих пам’ятників радянським провідникам на свої території, доповнивши експозицію «Радянське село». При цьому йдеться тільки про ті монументи, які мають художню цінність.

    Про це повідомив директор музею Юрій Бойко.

    Деякі пам’ятники, які будуть демонтовані за Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», можуть доповнити експозицію традиційного будівництва 60-70 років ХХ століття – так зване «соціалістичне село». «За комуністичного режиму пам’ятники Леніну ставили в українських селах замість поруйнованих церков», - пояснив Юрій Бойко.

    Згодом частину повалених пам’ятників Музей у Пирогово передасть до Музею тоталітаризму, робота над концепцією якого триває з квітня.

    В цілому, за словами директора, «радянська» частина музею не є надто популярна серед відвідувачів, і зараз її осмислення змінюється. З 18 травня тут відкрито виставку, присвячену примусовій колективізації та селянському спротиву і Голодомору, а також виставку про російську військову агресію на сході України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.