• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економіку України продовжують заганяти в тінь податки і корупція

    Опубликовано: 2015-05-21 13:17:11

    Масштабна корупція, фіскальний тиск, неефективне державне управління є причинами подальшого поглиблення рівня тіньової економіки, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, коментуючи рекордне для України зростання тіньового сектора у 2014 році до 42% від ВВП.

     «Тіньова» економіка у нашому випадку, це відповідь суспільства і бізнесу  на подальшу корупцію та адміністративний тиск, зокрема, фіскальних органів. Попри всі завіряння про успішний хід реформ, позитивних зрушення в економіці не відбувається. Списувати цей «реформаторський параліч» влади на війну, чи панічні настрої населення, як це робить зараз НБУ і економічно-фінансовий блок уряду, неправильно! Адже суспільство уже оговталось від першого шоку і намагається налагодити життя в нових умовах. Очевидно, як ми бачимо по рівню тіньового сектора, суспільство пристосовується до все важчих умов роботи і життя в Україні саме переходячи «в тінь», адже для більшості – це вже питання виживання. Це реакція на відсутність реальних і якісних зрушень у системі державного управління, відсутності суттєвих результатів у проведенні реформ», - вважає президент УСПП.  

    Анатолій Кінах наголосив, що виправляти таку критичну ситуацію безумовно треба, адже тіньова економіка  хоча і дає можливість підприємствам і громадянам отримувати прибуток і забезпечувати себе в кризові часи, але водночас спустошує державну скарбницю, підриваючи фінансову стабільність держави, її конкурентоспроможність та статус на фінансовій арені світу.

    «Щоб вивести нашу економіку з тіні потрібна, в першу чергу, політична воля та відповідальність перед суспільством! Всі інше – сили, засоби, методи і досвід, який можна запозичити у дружніх нам держав, у нас є. Українській владі потрібна політична воля, щоб раз і назавжди покінчити з тотальною корупцією та мати чітку національну стратегію розвитку, налагодити неупереджене функціонування судової системи», - наголосив президент УСПП.

    Необхідно ефективніше та швидше проводити реформи, які б сприяли виведенню капіталів з тіні, адже самим лише податковим компромісом, не виправити ситуацію, потрібно нівелювати ті чинники, які заганяють економіку в тінь, адже абсолютна більшість підприємств бажають працювати виключно легально. У разі подолання корупції, припинення тіньових схем в економіці та значному покращенню ділового клімату, стан наповнення бюджету досить швидко піде вгору, переконаний А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.