• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Андрій Парубій: Засідання Парламентської асамблеї НАТО пройшло під знаком України

    Опубликовано: 2015-05-19 10:51:12

            На сьогоднішньому засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Будапешті, одне з ключових питань якої було розширення НАТО, я мав доповідь, на якій говорив про порушення Росією Мінських угод та про те, що сьогодні, Україна потребує не тільки підтримки політичної, але й сучасною зброєю і збільшенням санкцій щодо Росії. В цілому, це засідання ПА НАТО пройшло під знаком України. Про Україну говорили фактично усі доповідачі та висловлювали нам тверду і чутку підтримку. Про це повідомив перший віце-спікер парламенту, керівник «Самооборони Майдану» Андрій Парубій у ефірі «24 каналу» прямим включенням з Будапешту.

             «Спочатку, в проекті резолюції не було згадки про Україну, але українська делегація протягом трьох днів роботи ПА НАТО доклала максимум зусиль і домоглася того, щоб в резолюцію була включена правка про визнання євроатлантичного прагнення України Це один з ключових документів, на якому базує свою діяльність НАТО» - сказав перший віце-спікер ВР України.

             «За цю поправку проголосували всі 28 країн-учасників НАТО і вона була введена в головний документ Парламентської асамблеї. Це є свідченням того, що Україна має євроатлантичну перспективу» - наголосив він.

             «Також було вироблено три програми стосовно модернізації української армії та допомоги для неї. Це програми, які дозволять нам не тільки зробити українську армію більш ефективною, але й які зможуть будувати українську армію під стандарти НАТО. На ці програми уже виділено фінансування структурами керівних органів НАТО, вони вже почали діяти» - зауважив Андрій Парубій.

             «Виділення зброї для України це питання переважно національних урядів, тому що НАТО не має своєї окремої зброї, але позиція НАТО має дуже важливе значення для рішення кожної окремої держави» - сказав він.

             «Гостро стояло питання про те, що не можна знімати санкції з Росії, багато доповідачів зазначали, що пом’якшення санкцій Путін буде сприймати як запрошення до нових атак» - підкреслив перший віце-спікер ВРУ.

             «Ми чекаємо від національних урядів учасників НАТО, перш за все від США, також рішення щодо надання Україні не тільки нелетального, але й сучасного високотехнологічного оборонного озброєння» - зазначив Андрій Парубій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.