• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВВП падає через відсутність реальних антикризових дій уряду

    Опубликовано: 2015-05-19 08:25:26

    Показник валового внутрішнього продукту в Україні за перший квартал знизився на  17,5%, по відношенню до відповідного періоду минулого року - це безпрецедентно високий рівень падіння економіки, що є свідченням відсутності реальних дій та загальної антикризової стратегії в уряді, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. На його думку, це вкотре підкреслює актуальність позицій ділової спільноти та експертів, викладених в Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу, яку було спрямовано на розгляд Президенту, уряду і парламенту.

    «Дійсно, значний негативний вплив на ці показники здійснюють  війна на сході країни, руйнація промислової інфраструктури там, однак, дані цифри відображають і загальнодержавну тенденцію. Тому має  величезне значення, щоб парламент, уряд та незалежні експертів, як це пропонується в нашій Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу, у високопрофесійному і деполітизованому діалозі, розглянули причини поглиблення соціально-економічної та промислової кризи з метою напрацювання адекватних дій, які, в тому числі, неодноразово пропонувалися до виконання законодавчій і виконавчій владі з боку ділових кіл та експертів», - зауважив президент УСПП.

    В першу чергу, має бути полегшено доступ до кредитних ресурсів країни, має напрацюватися та реалізовуватися  пакет заходів, який включає імпортозаміщення та локалізацію виробництва з метою активізації та підвищення платоспроможності внутрішнього ринку, треба здійснювати всебічну підтримку малого і середнього бізнесу.

    «Чітка експортна політика, що має принципове значення в умовах зниження активності на внутрішньому ринку. Поки що, уряд на цьому фронті успіхів теж не має - у першому кварталі експорт упав на 32% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, в той час як наш внутрішній роздрібний товарообіг за цей же період упав на майже 30%. Тобто у нас паралізований і внутрішній ринок, і за кордоном все менше нашого товару продається. Один з головних аспектів – мають здійснюватися спільні системні дії КМУ і НБУ у питанні грошово-кредитної та валютно-курсової політики. Вся наша соціальна політика повинна бути спрямована на недопущення подальшого зниження купівельної спроможності громадян», - наголосив президент УСПП.

    Треба усвідомлювати, що економічно неспроможним державам, що не раз підтверджував світовий досвід, дуже важко перемагати у політичних, воєнних та інших протистояннях. І перемога на економічному фронті має ставитися в один ряд з перемогами на фронтах війни, - наголосив президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.