• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці стали засновниками Європейської Aсоціації партій пенсіонерів

    Опубликовано: 2015-05-18 15:15:01

    Впродовж 8-12 травня 2015 року в Хорватії відбулись заходи, присвячені створенню єдиного представницького органу пенсіонерів – Європейської Асоціації партій пенсіонерів (ЄАПП). Ініціатором утворення ЄАПП виступила Партія пенсіонерів Хорватії та її лідер Лазар Груіч.

    9 травня 2015 року у місті Самобор (Хорватія) відбувся установчі збори партій пенсіонерів України, Хорватії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, на яких було прийнято рішення про заснування єдиного європейського органу опіки та захисту літніх людей − Європейської асоціації партій пенсіонерів (ЄАПП ), завданням якої став захист прав та інтересів пенсіонерів у Європі.

    За рішенням зборів, Партія пенсіонерів України стала одним із чотирьох фундаторів Європейської Асоціації партій пенсіонерів.

    Створення ЄАПП підтримали також представники партій пенсіонерів зі Швеції, Нідерландів, Італії, Люксембургу та Словенії. Учасники ЄАПП прийняли статут ЄАПП та визначили основні напрями роботи на цей рік.

    Серед гостей заходу була екс - прем'єр-міністр Хорватії Ядранка Косор, яку було обрано почесним президентом новоствореної ЄАПП.

    Українська делегація під головуванням Кукуріки М.М. звернула увагу учасників ЄАПП на проблеми українських пенсіонерів, зокрема у своїй промові в Самоборі Кукуріка М.М. наголосив, що внаслідок військової агресій на Сході країни тисячі людей літнього віку втратили свої домівки та змушені були покинути захоплені сепаратистами території Донецької та Луганської областей. Голова Партії пенсіонерів України також проінформував гостей та учасників заходу про реальну ситуацію в Україні, назвавши справжні дані про кількість постраждалих від військового вторгнення, кількість загиблих бійців АТО і внутрішньо переміщених осіб, а  також закликав ЄАПП об’єднатись на захист України у її прагненні європейського майбутнього.

    «І Україна, і Хорватія бачать свою перспективу в єдиній Європі. Оскільки наш з’їзд спрямований на підтримку та європейський  розвиток осіб пенсійного віку, присутність всіх іноземних делегацій тут, у Самоборі, дуже високо цінується і мною, і всіма українцями зрілого віку.

    Вірю, що наша солідарність у процесі заснування Європейської Асоціації партій пенсіонерів є ключовим моментом на шляху вирішення нинішніх труднощів українських пенсіонерів, а також їх світлого майбутнього, яке ми бачимо в якості повністю інтегрованих, економічно забезпечених членів європейської спільноти», - резюмував М.М. Кукуріка.

    Кукуріка наголосив, що створення ЄАПП стане переломним моментом для захисту прав та інтересів українських пенсіонерів.

    Під час свого виступу голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка також зазначив: «Створення Європейської Асоціації партій пенсіонерів дозволить значно посилити захист українських пенсіонерів. Міждержавна співпраця та активна участь в європейських інституціях і політичному розвитку ЄС дозволить максимально привернути увагу суспільства до проблем людей похилого віку».

    Делегати домовились, що наступний з’їзд ЄАПП відбудеться в Чорногорії у 2016 році.

    У другій частині візиту до Хорватії 11 травня 2015 року голова ППУ Микола Кукуріка провів у Загребі робочу зустріч  із головою Господарської палати Хорватії Златаном Фрулічем.

    Переговори були зосереджені на економічних відносинах між двома країнами, учасники висловили взаємну зацікавленість у зміцненні ділових зв'язків українських та хорватських фірм, які можуть бути досягнуті. Також йшлося і про співпрацю між Торгово-промисловою палатою Києва та Господарською палатою Загреба. У цьому відношенні  запропоновано обмін актуальною інформацією про законодавство, ринкові тенденції та  конкурси.

    Українська сторона висловила зацікавленість в участі хорватських будівельних компаній в реконструкції та відновлені пошкоджених війною регіонів України, де саме Господарська палата Хорватії може зіграти ключову роль в підключенні потенційних партнерів.

    Загалом усі заходи пройшли в атмосфері підтримки України.

    Прес-служба Партії пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.