• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реструктуризація держборгу має супроводжуватися посиленням економіки

    Опубликовано: 2015-05-13 14:35:55

    Одним з ключових завдань влади є успішне проведення переговорів щодо реструктуризації зовнішнього боргу України разом з потужною підтримкою вітчизняної економіки. Про це, коментуючи хід переговорів України з закордонними кредиторами щодо реструктуризації державного боргу, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    «Реструктуризація державного боргу значним чином зменшила б навантаження на золотовалютні резерви Національного банку, за рахунок яких обслуговуються ці боргові зобов’язання. Але жодна реструктуризація без створення сприятливого ділового клімату, залучення приватних інвестицій, гарантування зручних і стабільних умов для розвитку національної економіки не дасть довготривалого результату. Адже зі слабкою економікою ми змушені будемо набирати нових і нових боргів», - наголосив президент УСПП.

    До стабілізації та відновлення національної економіки урядовці повинні докладати ще більше зусиль і наполегливості ніж до пошуку балансу інтересів з кредиторами щодо реструктуризації боргу. Активізувати цей процес можна саме за рахунок посилення складової розвитку, залучення інвестицій, відновлення власної економіки, наполягають в УСПП.

     «Вагомим аргументом у переговорах з реструктуризації нашого держборгу буде проведення урядом ефективних реформ, забезпечення сталої складової розвитку української економіки, гарантування сприятливих умов для ведення бізнесу та стимулювання підприємництва, стимулювання внутрішнього та зовнішнього інвестування. Уряд повинен зробити все можливе щоб вивести країну з замкнутого кола, коли держборг тисне на економіку, а слабка економіка змушує нарощувати закордонні позики», - заявив А.Кінах.

    Загальний обсяг зовнішнього державного боргу України становить уже 70 млрд доларів, на його обслуговування витрачаються колосальні суми, отже вдала часткова реструктуризація дала б змогу уряду частину вивільнених коштів додатково спрямувати на програми підтримки вітчизняного виробника та пришвидшення реформ у сфері державного управління та регулювання, наголосив президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.