• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УКБС: ДІЇ ВРУ ДЕТІНІЗУЮТЬ ВАЛЮТНІ ОПЕРАЦІЇ

    Опубликовано: 2015-05-13 11:49:27

    Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» зазначає, що Парламент, скасувавши військовий збір з валютних операцій фізосіб, забезпечить детінізацію валютно-обмінних операцій. Так, ВРУ прийнято за основу та в цілому Закон (реєстр. № законопроекту 2436 від 19.03.2015), яким відміняється норма Закону № 211-VIII про оподаткування військовим збором операцій фізосіб з валютними цінностями.

     УКБС зауважував Парламенту, що деструктивні новації Закону № 211-VIII, введені в дію вже на наступний день після офіційного оприлюднення, змусили суб’єктів фінринку терміново призупинити діяльність за операціями з валютними цінностями, які здійснюють усі банки та небанківські фінустанови. Це посилило недовіру населення до банківської системи та спровокувало розквіт тіньового ринку.
    УКБС вважає, що прийнятий 12.05.2015 р. за основу та в цілому законопроект про скасування оподаткування військовим збором валютних операцій фізосіб усуне підґрунтя для множинного тлумачення податкових норм Закону щодо операцій з валютними цінностями і визначення податківцями об’єкту оподаткування на власний розсуд.

    «Відміна Парламентом деструктивної норми дозволяє чітко встановити, що об’єктом оподаткування військовим збором є визначені ст. 163 ПКУ доходи фізосіб, з яких стягується ПДФО, - зауважила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Це забезпечує однозначне трактування норм Податкового кодексу, згідно з якими операції з валютними цінностями та інші доходи фізосіб (згідно до ст. 165 ПКУ) не оподатковуються ні ПДФО, ні військовим збором».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.