• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент ЄБРР: реформи дозволять нам подальше збільшення інвестицій в Україні

    Опубликовано: 2015-04-30 15:59:38

    Банк продовжує співпрацю з Україною, розглядає подальше фінансування паралельно з реформами в банківській та енергетичній сфері.

    Президент ЄБРР сер Сума Чакрабарті схвалив відданість реформам з боку української влади і закликав до подальших кроків, зокрема в фінансовому та енергетичному секторі.

    Під час підготовчої прес-конференції перед Щорічним Засіданням ЄБРР, яке цього року відбудеться у Тбілісі 14-15 травня, сер Сума говорив про складну економічну ситуацію в Україні і про те, як ЄБРР може допомогти підтримати українську економіку.

    Він відзначив рекордний рівень фінансової підтримки Банком України в 2014 році, коли ЄБРР інвестував 1,2 мільярди євро в той час, коли інвестиції з інших джерел майже припинилися.

    «Ми доклали величезних зусиль, бо мали таке бачення, що новий уряд набагато більш відданий ідеї реформ і намагався зробити правильні кроки», сказав він.

    Інвестиції ЄБРР в Україну тривають, сказав він. Збільшення фінансування з боку ЄБРР в Україні повинно відбуватися паралельно з посиленням процесу реформ, і в 2015 році більшість фінансування ЄБРР може бути схвалена в другій половині року.

    У нинішній «складній ситуації» ЄБРР буде допомагати своїм клієнтам, особливо малим і середнім підприємствам, надаючи обігові кошти. «Це становило велику частину нашої роботи торік, і цього року, думаю, ми будемо досить багато цього робити, щоб допомогти їм пережити кризу». 

    Для подальшого зростання інвестицій в українську економіку, сказав він, країні потрібно створити правильні умови. «Це залежить від реформ, особливо у двох секторах – енергетичному та банківському», - наголосив він.

    Під час  Щорічного Засідання у Тбілісі ЄБРР проведе презентацію України та її потенціалу для міжнародних інвесторів. Новий економічний прогноз від ЄБРР також буде оприлюднено під час Щорічного Засідання.

    В той же день, що й прес-конференція Президента ЄБРР, в середу, 29 квітня, країни Великої Сімки організували міжнародну конференцію донорів у штаб-квартирі ЄБРР, під час якої було надано додаткових 180 мільйонів євро на завершення Нового Безпечного Конфайнменту в Чорнобилі. ЄБРР, на додачу до своєї ролі розпорядника Чорнобильського Фонду Укриття, надає 675 мільйонів євро з власних резервів, щоб підтримати чорнобильський проект.

    В цілому ЄБРР інвестував понад 11.2 мільярди євро в низку секторів української економіки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.