• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українському бізнесу потрібні інвестиції, а не одноразові кредити

    Опубликовано: 2015-04-30 08:44:49

    Український бізнес конче потребує довготривалої незворотної допомоги, такої як інвестиції, а відтак і формування прийнятних умов для залучення цих коштів, що б забезпечило новий виток потужного розвитку нашої економіки. Про це, коментуючи результати Міжнародної конференції на підтримку України, що відбулася 29 квітня у Києві, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    «Європейські партнери пропонують нам значну кредитну підтримку, але, зважаючи на величезний трудовий та ресурсний потенціал України, велику економічну активність самих українців, нам зараз потрібна «не риба, а вудочка». Тобто єдине, що заважає започатковувати та успішно вести бізнес у нас – це відсутність здорового ділового середовища, зайва бюрократія. Підтвердженням цьому є невтішний результат по експорту у 2014 році, зважаючи на безпрецедентні односторонні преференції для України з боку ЄС. Наш експорт за таких, здавалося б, прекрасних умов, зріс лише на 2,6% , по-суті, залишився на сировинному рівні», - говорить президент УСПП

    Жодні преференції без активізації відповідних чинників конкурентнозданості та ефективної політики державного приватного партнерства для просування нашої продукції на світові ринки, не будуть гарантувати нашим виробникам успішного просування на ринки, оскільки не створено власне умови для успішної діяльності всередині самої країни.

    «Хочу ще раз наголосити - ми наполягаємо, і про це під час відкриття представництва УСПП в ЄС, наші бізнесмени заявили депутатам Європарламенту, на введенні умов вільної торгівлі саме з 1 січня 2016 року, без жодної відстрочки. Тож, взявши до уваги уроки 2014-го, до кінця цього року треба максимально сконцентруватися на питаннях, які стосуються адаптації нашої продукції до європейських стандартів, технічних регламентах. Мають бути напрацьовані чіткі програмні кроки на базі державного приватного партнерства. Поки ж ця робота ведеться дуже несистемно, хаотично, нецілеспрямовано», - вважає президент УСПП.

    Європейські партнери уже не приховують певну втому від періоду декларацій і підготовки до реформ, який розтягся на більше ніж рік, вони задовго чекають доки Україна перейде до реальний дій, структурних реформ, створення сприятливих умов, в першу чергу, для захисту прав інвестора та власника. Першочерговість саме таких кроків відзначена у Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу, напрацьованій експертами та громадськими діячами, практиками бізнесу, та спрямованій  керівництву держави, - наголосив А.Кінах.  

    «Має бути прогнозованість і стабільність умов для ведення бізнесу, неприпустимість подальших хаотичних змін в системі податкового та митного законодавства, ми повинні рішуче подолати корупцію. Саме цього з нетерпінням чекають від нас європейські партнери. Важливо щоб українська влада вносила свої пропозиції не декларативно, а викладала їх в конкретному технічно і економічно обґрунтованому  бізнес-плані, який вона б чітко виконувала разом зі нашими європейськими колегами», - вважає А.Кінах.

    Питання чіткої конкретики в діях влади наразі є дуже актуальним, їх УСПП планує винести розгляд на Європейському бізнес-саміті, який відбудеться 6-7 травня у Брюсселі. Українську делегацію очолить президент УСПП А.Кінах, до її складу увійдуть також народні депутати, бізнесмени та громадські діячі.  Важливо не просто постійно вказувати на негаразди, а пропонувати вихід з ситуації, власний алгоритм дій і реально працювати у цьому напрямку, чим і займається зараз УСПП, наголосив А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.