• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експертна рада Києва боротиметься з «економічним розбоєм»

    Опубликовано: 2015-04-28 13:34:44

    ГО «Публічний аудит» увійшла в Експертну раду Києва, яку очолив екс-мер столиці Олександр Омельченко. Про це розповідає керівник ГО «Публічний аудит» Максим Гольдарб.

    «Перед «Публічним аудитом» у рамках роботи в цій раді першочергово стоїть завдання оцінити ефективність діяльності столичної мерії, комунальних та підприємств із часткою власності, що належить місцевій громаді. Ми насамперед аналізуватимемо, наскільки продуктивно вони розпоряджаються публічними фінансами, чи є вигідними для міста ті чи ті управлінські рішення, прийняті першими керівниками столиці. Незалежні аудитори також оцінюватимуть інвестиційні та концесійні угоди, предметом яких є майно міської спільноти, обґрунтованість житлово-комунальних тарифів та інші надважливі для Києва питання», – говорить Максим Гольдарб.

    За його словами, результатами такої оцінки будуть кваліфіковані висновки щодо причин можливих негативних явищ чи результатів та пропозиції, спрямовані на усунення недоліків і вдосконалення діючої системи управління містом Київ.

    Експертна рада Києва ставить за мету зберегти міське майно та захистити права жителів столиці від халатності чиновників та свавілля монополій. Спеціалісти хочуть донести до влади реальну занепокоєність тим, як здійснюється керівництво столицею. Адже теперішня криза держуправління, яка спостерігається як в Україні загалом, так і в Києві зокрема, призводить лише до загострення економічної та суспільно-політичної ситуацій.

    «За допомогою Експертної ради київська влада і громада зможуть налагодити діалог і спільними зусиллями змусити монополістів у сфері ЖКГ і соціальній сфері займатися на території Києва соціально відповідальним бізнесом, а не економічним розбоєм», – заявив Олександр Омельченко.

    Нагадаємо, 27 квітня відбулося перше засідання Експертної ради Києва, головою якої обрано О. Омельченка (мер Києва, 1999–2006 рр.). Його заступниками стали Олексій Кучеренко (міністр з питань житлово-комунального господарства Україна, 2007–2010 рр.) та В. Бондаренко (голова Київської міської держадміністрації, 2014). До складу ради увійшли представники понад 20 громадських організацій, серед яких – Олександр Гончаров, директор Інституту розвитку економіки України; Дмитро Марунич, співголова Фонду енергетичних стратегій та інші.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.