• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подолання бідності – першочергове антикризове завдання

    Опубликовано: 2015-04-28 12:28:21

    В Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу, затвердженої і спрямованої для термінового розгляду Президенту, уряду та парламенту, яка є спільною позицією членів Антикризової ради громадських організацій України (експертів, ділової спільноти, об’єднань громадян) особлива увага приділяється проблемі, що може не лише значно погіршити загальну ситуацію в країні, а й зірвати  проведення структурних реформ – це зниження платоспроможності та рівня життя громадян України і зростання рівня бідності в цілому.

    «У Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу наші експерти передбачали збідніння населення у разі, якщо уряд не задіє відповідні антикризові програми. Зараз правдивість цих прогнозів  підтверджується офіційними даним Міністерства фінансів, згідно з якими бідність в Україні зросла на 30%, а також даними НБУ, відповідно до яких, у березні поточного року зниження обсягів внутрішньої торгівлі в країні склало мінус 28,6%. За таких обставин керівництво країни повинно усвідомити, що подальше зниження платоспроможності громадян та внутрішнього року поглибить кризу у всіх галузях промисловості та соціально–економічну ситуацію в цілому», - заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    Як підтверджує досвід економічно-розвинених країн, в умовах фінансової кризи, наприклад як це було у 2008-2009 роках в США, ЄС та Японії, максимальна увага повинна приділяєтися недопущенню зниження споживчого попиту, заморожуванню внутрішнього ринку.

    «Одним з важливих напрямків мінімізації вищеназваних негативних наслідків кризи є цілеспрямовані заходи по забезпеченню доступу до кредитних ресурсів, зниженню їх вартості, адресна підтримка платоспроможності споживачів. Адже, незалежно від назви держави, всюди діють однакові закони економіки – там, де немає платоспроможного попиту, немає і стимулів для виробництва конкурентоздатної продукції. Наш уряд і парламент наразі чинять абсолютно протилежно цій меті, всупереч законам економіки та загальносвітового досвіду: збільшуються тарифи, заморожується зарплата і соціальні стандарти, не проводиться їх індексація, ростуть ставки за кредитами», - констатував президент УСПП.

    Ділова спільнота наполягає на необхідності негайного напрацювання серйозних, системних антикризових заходів, особливо в частині недопущення падіння платоспроможності громадян та зростання бідності, оскільки ці небезпечні фактори не лише здатні заблокувати вихід країни з системної кризи а й значно дестабілізувати соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію в державі. Дані пропозиції розширено викладені у Антикризовій програмі спільних дій влади і бізнесу і нинішня ситуація підтверджує їх актуальність. Неприпустимо і далі лише констатувати появу чергових проблем чи погіршення старих, як це роблять зараз в КМУ і НБУ, потрібно їх вирішувати спільними зусиллями влади та громадськості, наголосив А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.