• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗУПИНИМО БЕЗЗАКОННЯ, що чинить ФОНД ГАРАНТУВАННЯ!

    Опубликовано: 2015-04-20 13:05:19

    Ми, ініціативна група вкладників, від свого імені та  від імені двох із половиною тисяч  вкладників «ВіЕйБі Банку», звертаємося до Вас за допомогою!

    Просимо Вас  бути присутніми на мітингу вкладників  ПАТ «ВіЕйБі Банку»

    21 квітня 2015 року о 10-00 перед будівлею Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за адресою: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 33-Б

    Після першого мітингу 7 квітня 2015 року і двох зустрічей ініціативної групи з ліквідатором «ВіЕйБі Банку» Славкіною М.А., ми змушені знову виходити з акціями протесту, щоб дирекція Фонду на чолі з директором-розпорядником Ворушиліним К.М. нарешті таки нас почула!

    Нас глибоко обурює не лише те, що повністю ігноруючи чинне законодавство України, а саме, ст. 41 Конституції України, яка гарантує право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, ст. 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», яка гарантує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за його вкладом у сумі граничного розміру не меншою 200000 гривень, Фонд гарантування звинувачує нас у ШАХРАЙСТВІ!

    Уповноважена особа Фонду Славкіна М.А. подає на нас матеріали до прокуратури для ініціювання досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення за ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Матеріали справ направляються до прокуратури, а це повна інформація про кожного вкладника, його особисті дані, суми і умови депозиту. Наша  «банківська таємниця» буде доступною всім шахраям у міліції (а їх там достатньо!),  які можуть використати її у своїх інтересах.

    Як виявив перший мітинг, ми можемо примусити Фонд гарантування вислухати нас і розпочати перемовини. Завдяки нашому тиску уповноважена особа Фонду на ліквідацію «ВіЕйБі Банку» Славкіна М.А. була змушена «попрацювати» над нашим списком вкладників і 16 квітня під час другої зустрічі з ініціативною групою «розблокувати» частину з них.

    Проте – навіть ті, хто «розблокований» нею, до реєстру поки що не внесені. Й ми не маємо жодного письмового підтвердження, що вони справді будуть внесені до реєстру. Всі обіцянки досі лише на словах. А ми вже знаємо ціну цих обіцянок, якими «годував» нас Фонд протягом останніх двох місяців.

    Для іншої групи вкладників, які залишаються «заблокованими», Славкіна М.А. обіцяє лише одне – подати на них запит у правоохоронні органи за підозрою на шахрайство. Вона навіть готова «допомогти» всім заблокованим, щоб прокуратура не затягувала розгляд справ шахраїв. Запропонувала ініціативній групі зустрічатися з нею двічі на місяць, щоб дізнаватися: чи не залежалася справа кожного шахрая нашої групи в прокуратурі м. Києва, області чи району?

    Це чисте лицемірство! Нам хочуть «допомогти», звинувачуючи нас у кримінальному злочині! Нас звинувачують у шахрайстві, прикриваючись нашими інтересами! Впевнений, жодному з нас і в голову не приходило, що підписуючи договір з банком, ми в майбутньому можемо з цього приводу стати об’єктом зацікавлення прокуратури і нам доведеться щонайменше (!) давати пояснення в міліції.

    Ми вже не кажемо про те, що всі, хто тільки забажає в міліції та прокуратурі, дізнаються про нашу «банківську таємницю» і зможуть скористатися нею у своїх корисливих цілях. А розкриття «банківської таємниці» може становити пряму загрозу для нашого життя в умовах військових дій і постійних провокацій у країні. Особисті дані вкладників розголошує уповноважена особа Фонду через те, що вони підписали договір з банком, який діяв на підставі банківської ліцензії. Йдеться про власні кошти людей. Невже люди хотіли пограбувати державу власними грошима? Це абсурд!

    Це просто якесь цілеспрямоване знущання Фонду гарантування над вкладниками «ВіЕйБі Банку» з єдиною метою – пограбувати вкладників і покласти їхні кошти собі у кишені! В нас складається враження, що Фонд гарантування шукає будь-які протиправні способи не виконувати свою основну функцію захисту інтересів вкладників та зміцнення довіри до банківської системи.

    Упродовж бесіди  зі Славкіною М.А. нам стало відомо про «таємну» Постанову правління НБУ №531БТ про проблемність «ВіЕйБі Банку» від 03.10.2014р., у якій зазначено, що у випадку віднесення банку до категорії проблемних, для банку встановлюються обмеження в його діяльності щодо відкриття нових депозитних рахунків. На нашу вимогу цю постанову нам не було надано.

    Про існування такої Постанови від 03.10.2014р. не було відомо жодному керівнику відділення та жодному клієнтові банку. Також, слід зазначити, що в жовтні-листопаді 2014 року банк працював у звичайному режимі, всі програмні комплекси по оформленню нових вкладів працювали без обмежень.

    Усі вкладники, які не отримали відшкодування від Фонду, перебувають у цілковитій інформаційній ізоляції, Фонд активно використовує механізм затягування, відмовчування, перекладання відповідальності, вишукує ознаки кримінального злочину в діях вкладників. Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд гарантування осіб не має повноважень щодо надання оцінки законності чи незаконності банківських операцій.

    Дві з половиною тисячі вкладників не включені до реєстру і фактично втратили  свої заощадження. Тобто, держава в особі Фонду гарантування та уповноваженої особи на ліквідацію Славкіної М.А. відібрала заощадження, які гарантувала своїм  громадянам у законі України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» у межах 200000 грн.

    Тисячі сімей лише за рішенням однієї особи Славкіної М.А. не включені до реєстру і фактично втратили  свої заощадження. Тобто, фактично Держава в особі Славкіної М.А. відібрала  заощадження, які гарантувала своїм  громадянам у межах 200000 грн.

    Вважаємо, що уповноважена особа Славкіна М.А. та  Фонд чиняють кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) або ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою) Кримінального Кодексу України.

    Усі ми стали жертвою афери під назвою «Фонд не гарантування» або «Фонд неповернення».

    Враховуючи вищевикладене,

    а також враховуючи, що передбачені чинним законодавством терміни прийняття правомірного рішення про відшкодування нам гарантованих Фондом вкладів вже сплинули, просимо ВАШОЇ будь-якої допомоги, як засобу інформації.

    Будемо вдячні будь-якій Вашій допомозі: проведення круглого столу, ток-шоу, висвітлення проблеми на телебаченні, залучення та допомога юристів, проведення журналістського розслідування, запрошення до студії та  проведення  інтерв'ю з очільниками ФГВФЛ, Національного банку України, народних депутатів, голови ПАТ «ВіЕйБі Банк», Генерального прокурора та інше. Просимо залучити юристів, які можуть дати правову оцінку діям уповноваженої особи Фонду, самого Фонду, Національного банку України. 

    Наша спільна проблема – це крик душі тисяч громадян з різних міст України, які постраждали від держави і не мають захисту і допомоги. Для нас, можливо, це прохання на висвітлення проблеми в ЗМІ та вирішенні проблеми по суті – єдиний шанс отримати надію.

    Не будьте байдужими! В нашій державі будь-хто може стати заручником і в одну мить втратити всі свої заощадження, навіть не здогадуючись про це.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.