• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Люди, які залишились без роботи, мають отримати кваліфіковану допомогу

    Опубликовано: 2015-04-20 08:18:48

    Щоб на власні очі побачити, як на Харківщині працюють з безробітними, у тому числі вимушеними переселенцями із зони проведення АТО, Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба відвідав Харківський міський центр зайнятості та Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

    У Харківському міському центрі зайнятості Я.Кашуба оглянув сектор самостійного пошуку роботи та куточок для внутрішньо переміщених осіб, де детально проаналізував його інформаційне наповнення. Керівник державної служби зайнятості поцікавився, як працюють фахівці профільних відділів, що забезпечують організацію працевлаштування, активну підтримку безробітних, взаємодію з роботодавцями. Його також цікавив середній термін укомплектування вакансій, як налагоджена співпраця з роботодавцями та рекрутинговими агенціями щодо поповнення банку вакансій служби, як здійснюється прийом, облік та охоплення соціальними послугами внутрішньо переміщених осіб. Окремо Я.Кашуба торкнувся теми працевлаштування демобілізованих бійців із зони проведення АТО, зокрема поспілкувався з волонтеркою Благодійного фонду «Харків з тобою», який опікується учорашніми військовослужбовцями, Оленою Шержуковою та запросив її взяти участь у розширеній нараді з представниками військкоматів, яка днями проходитиме у Києві.

    З волонтерами із Благодійного фонду «Станція Харків» Ярослав Кашуба зустрівся у пункті допомоги внутрішньо переміщеним особам під тією самою назвою – «Станція Харків», де з початку 2015 року двічі на тиждень чергують фахівці Харківського міського центру зайнятості. Волонтери розповіли про різні аспекти співпраці зі службою зайнятості, спільне подолання перешкод на шляху працевлаштування безробітних, консультування вимушених переселенців.

    Голова Державної служби зайнятості також відвідав консультаційно-довідковий пункт, який працює у приміщенні вокзалу «Харків-Пасажирський», поспілкувався з волонтерами, які розказали про напрями співпраці зі службою зайнятості, шляхи соціальної адаптації та психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, спільне вирішення їхніх проблем (робота, житло, побут, матеріальне забезпечення, документальне оформлення тощо).

    Щоб дізнатися, як Харківська обласна служба зайнятості сприяє підвищенню конкурентоспроможності безробітних на ринку праці, у тому числі з числа переселенців, Ярослав Кашуба побував у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, ознайомився з процесом організації професійного навчання безробітних за професіями кравець та швачка, оглянув матеріально-технічне оснащення, зустрівся з педагогічно-викладацьким складом та поцікавився, як побудований курс для майбутніх підприємців «Стратегічне планування та розвиток приватного підприємництва».

    За словами Я.Кашуби, супровід підприємців-початківців є одним з пріоритетних напрямів діяльності служби зайнятості, бо в часи, коли промисловість іде на спад, державі потрібно підтримувати малий та середній бізнес, щоб люди, які залишились без роботи, могли себе в ньому знайти. «На базі служби зайнятості Харківщини ми плануємо розпочати пілотний проект – консалтинговий центр, де юристи, фінансисти, бухгалтери безкоштовно протягом шести місяців супроводжуватимуть новостворений бізнес безробітного»,– повідомив Ярослав Кашуба.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.