• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київські парки отримають«паспорти»та особистих наглядачів

    Опубликовано: 2015-04-14 13:18:59

    Головна проблема столичних парків – їх захаращений стан. Аби виправити цю ситуацію якнайшвидше, потрібно створити систему сприяння розвитку парків, а не перепон, як це було раніше. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Київ»повідомив директор КП «Київський центр розвитку міського середовища» Денис Півнєв.

    «Усі ініціативи активістів знаведенняпорядку у парках навіть без залучення бюджетних коштів наштовхуються на різного родуперепони. І ці перепони, як не дивно, є законними. Адже не можнапросто таквстановити у парку лавочку чи ліхтар. Для цього потрібно отримати дозвіл. Проте така системаперепон зупинила дуже багато хороших ініціатив. Тому роль нашого комунального підприємства полягає у координаціїгромадських ініціативта сприяннікомплексному розвитку зелених зон», - зазначив  Денис Півнєв.

    Він також додав, що задля вивчення наявнихпроблем у парках будуть проведені виїзні нарадиза участі громадськості.

    «Ми будемо виїжджати у кожен парк, збиратимемо громадськість, активістів для того, аби створити так званий«паспорт парку», в якому буде зафіксований його поточний стан і всі проблеми, які в даний момент там є. Також обов’язковобудуть враховані побажання громадськості щодо подальшого розвитку парку», - зазначив Денис Півнєв.

    Окрім того, будуть обрані громадські менеджери, які закріплять за собою функцію контролю за окремим парком. Це будевиборна посада, на яку претендуватимутьнайбільш активні учасники громадського руху.

    Для максимально відкритої реалізації проекту «Київські парки» волонтерським рухом також створено фонд на чолі з Ігорем Мельником, який очолює Асоціацію народних волонтерів України. За словами Дениса Півнєва, за допомогою фондубудуть залучатися кошти нарозвитокстоличних парків, а звітність про їх використання буде повністю прозорою та публікуватиметься   у відкритому доступі.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.