• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська культурна політика без українського змісту неможлива - В’ячеслав Кириленко

    Опубликовано: 2015-03-13 11:54:27

    Державна політика у сфері культури має ґрунтуватися на українському змісті, і ця позиція Міністерства культури буде незмінною попри всі російські інформаційні та культурні впливи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.

     «Я ніколи не погоджуся з тими, хто вважає, що може бути українська культурна політика без українського змісту. Тому опонентам, які так чи інакше виступають з позиції «русского міра»  в Україні, я хочу сказати, що мої погляди на культурну політику не зміняться», - сказав В’ячеслав Кириленко.

    Віце-прем’єр окреслив чотири основні напрямки реформ у культурній галузі.

    Насамперед, йдеться про запровадження механізмів прозорого розподілу бюджетних коштів.
    «Ми зробимо прозорим розподіл всіх коштів, які використовуються Міністерством культури. Особливо це стосується коштів, які виділяються на мистецькі проекти», - наголосив В’ячеслав Кириленко. Практичним кроком до зміни системи фінансування стала координаційна рада «Зброя культури», де рішення про підтримку мистецьких проектів приймаються громадськістю. «Так само будуть розподілятися кошти на інші проекти, через окрему експертну раду» - додав В’ячеслав Кириленко.

    Системною реформою має стати запровадження потужної підтримки національного кіновиробництва. «За ініціативи Уряду парламент прийняв  закон про заборону російських мілітарних серіалів, які прославляють бійців ворожої армії та їхніх силовиків. Після того наступним кроком має стати запровадження внеску на підтримку українського кіно», - вважає В’ячеслав Кириленко.

    Він повідомив, що закон про збір на підтримку кіно дасть можливість додатково акумулювати від 250 млн. гривень, що призведе до прориву в українському кіновиробництві.

    Для наближення роботи українських театрів та культурних закладів до європейських стандартів буде запроваджено контрактну форму роботи. Відповідний законопроект перебуває на фінальній стадії підготовки.

    Найскладнішою реформою В’ячеслав Кириленко назвав зміни в системі охорони культурної спадщини. У Міністерстві культури підготовлено нову редакцію закону про охорону культурної спадщини. «Це буде складна реформа, і вона буде мати резонанс, але разом з вами я готовий до обговорення та імплементації», - сказав Віце-прем’єр.

    У своєму виступі В’ячеслав Кириленко також нагадав про акції Міністерства культури, спрямовані на підтримку бійців АТО. «Це вияв поваги,  жест визнання подвигу людей, які щодня ризикують своїм життям заради нас. Мій підхід як міністра буде скерований на подальше визнання внеску бійців АТО, які зараз воюють за Україну», - сказав В’ячеслав Кириленко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.