• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти обговорять як Росія використовує історію в зовнішній політиці

    Опубликовано: 2015-03-13 11:03:32

    Чому в Росії так і не відбулась десовєтизація та як це впливає на її європейських сусідів — дискутуватимуть у Києві на круглому столі «Історія як зброя в зовнішній політиці Росії» за участі відомого латвійського експерта, керівника Центру досліджень політики Східної Європи Андіса Кудорса.

    17 березня, вівторок
    15.00
    Києво-Могилянська академія
    Конгрегаційна зала Староакадемічного корпусу
    вул. Сковороди, 2, м.Київ

    “Росія не змогла вивчити і засудити тоталітарне минуле радянської епохи, процес десовєтизації не відбувся в повному обсязі. Навпаки — спроби засудження комунізму сприймаються як спроби виступити проти Росії як країни, — вважає Андіс Кудрорс. — Питання історії є одним із інструментів Російської публічної дипломатії на підтримку цілей Росії управляти більш широким регіоном — територією колишнього Радянського Союзу”.
    На круглому столі "Історія як зброя в зовнішній політиці Росії" виступить голова правління Центру досліджень політики Східної Європи Андіс Кудорс з темою "Суперечлива історія зовнішньої політики Росії проти країн-сусідів" та Володимир В'ятрович з темою "Російські історичні міфи в інформаційні війні з Україною".
    Також в обговоренні візьмуть участь Надзвичайний і повноважний посол Латвійської республіки в Україні Аргіта Даудзе та голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, Андрій Когут, в.о. Центру досліджень визвольного руху.
    Модераторка: Аліна Шпак, перша заступниця голови Українського інституту національної пам'яті.
    Круглий стіл «Історія як зброя в зовнішній політиці Росії» пройде в рамках комунікаційної програми головування Латвії в Раді ЄС за сприяння Посольства Латвії в Україні, Українського інституту національної пам’яті, Національного університету Києво-Могилянська академія, Центру досліджень визвольного руху.
    Робочі мови: англійська, українська.
    Вхід вільний. Просимо попередньо зареєструватися:
    https://docs.google.com/forms/d/17tpqtgQk0nN9oDz3I7ewo-ugSs3SNs9QU_RQw-W-Dg8/viewform

    Довідка:
    Андіс Кудорс закінчив Латвійський Університет, здобувши  ступінь магістра політичних наук. З 2006 року є експертом та Головою правління Центру досліджень політики Східної Європи. Також викладає як запрошений викладач в Інституті Кеннана Міжнародного наукового центру імені Вудро Вільсона. Очолював робочу групу з питань політики сусідства ЄС.
    Написав багато наукових праць, серед яких: «Соціальна пам'ять та ідентичність етнічних росіян в Латвії»,  «Російська м’яка сила та невійськовий вплив», «Розуміння Росією публічної дипломатії: між м’якою силою та маніпуляцією», «Інформаційна кампанія Росії проти України» та ін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.