• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пинзеник: Законопроект про Рахункову палату містить ряд недоліків

    Опубликовано: 2015-03-05 14:02:45

    В законопроекті про Рахункову палату є ряд зауважень, серед яких основні її повноваження, а також відсутність положення про оприлюднення аудиту Рахункової палати.

    Про це у Верховній Раді заявив народний депутат (депутатська група УДАР) Віктор Пинзеник.

    За його словами, проект закону про Рахункову палату містить ряд положень, що не мають відношення до Рахункової палати.

    "Цим законом запроваджується, по суті, новий міні-Бюджетний кодекс. Тобто запроваджуються правила формування бюджету відмінні від єдиних правил формування, що передбаченні Бюджетним Кодексом", - сказав він.

    Крім того, "ударівець" зазначив, що в законопроекті є норма, згідно з якою головні розпорядники бюджетних коштів мають право самостійно визначати видатки з держбюджету на своє утримання. "У такому разі необхідно ліквідувати Міністерство фінансів України, адже воно в такій ситуації не буде відігравати жодної ролі", - наголосив депутат.

    Разом з тим, на думку В.Пинзеника,  деякі повноваження Рахункової палати є “надмірними і непотрібними”.

    “Наприклад, доступ в режимі он-лайн до операцій Державного казначейства України. До його рахунків не повинен мати доступу ніхто, крім самого казначейства. Подібного роду зауваження стосуються і перевірок НБУ. Коли мова йде про кошторис і видатки бюджету, то це повноваження Рахункової палати. Але коли говоримо про доступ і відслідковування операцій казначейства, то це взагалі немає логіки. Адже НБУ у цьому випадку виконує суто технічну функцію проведення платежів, а саме рішення приймає казначейство", - пояснив політик.

    Також В.Пинзеник наголосив, що законопроект також містить ряд положень, які "пахнуть" комунізмом. "До якого часу ми будемо забезпечувати службовим житлом? Ці норми мають бути вилученні, якщо мова йде про страхування житла, то до чого тут бюджет? Для цього є страхові компанії", - наголосив "ударівець".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.