• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Координаційно-консультативна рада з питань надання медичної допомоги пораненим та потерпілим в зоні АТО

    Опубликовано: 2015-03-05 08:44:15

    26 лютого 2015 р. у приміщенні Інституту травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України відбулося засідання Президії НАМН України, в якому взяли участь народний депутат України Оксана Корчинська, начальники  медичних служб силових відомств України та  інші.

    Під час засідання було заслухано доповідь віце-президента НАМН академіка Цимбалюка В.І. про виконання рішення постанови Президії НАМН № 2/2 від 12.02.2015 р. щодо створення Координаційно-консультативної ради з питань надання медичної допомоги пораненим та потерпілим в зоні АТО.

    Зокрема Віталій Іванович наголосив, що установами НАМН постійно надається високоспеціалізована медична допомога населенню України, у тому числі жителям Луганської та Донецької областей. За період з квітня 2014 року по лютий 2015 року в клініках НАМН надана медична допомога 18515 жителям Донецької області та 3794 жителям Луганської області.

    Всього станом на 25.02.2015 р. в установах НАМН  проліковано та проконсультовано  більше 616 учасників  АТО.

    Фахівці НАМН  надали більше 500 консультацій пораненим учасникам АТО  у госпіталях МО  України та Прикордонної служби України.

    В клініці Державної установи «Інститут медицини праці НАМН України» половина ліжкового форду клініки  (40 ліжок) спрямована на психо-соціальну реабілітацію учасників АТО. На даний час необхідна медико-психологічна допомога надана 72  учасникам АТО. 

    Керівниками наукових установ НАМН розроблений комплекс заходів щодо   забезпечення лікування та реабілітації учасників бойових дій.

    В клініках  установ передбачено  розгортання необхідної кількості  ліжок для поранених  та травмованих в залежності від потреби (від 10-ти до 30–ти відсотків). На даний час зарезервовано 550 ліжок для постраждалого населення з зони АТО та учасників бойових дій. Активізована робота відповідних оперативних штабів з організації необхідної високоспеціалізованої медичної допомоги постраждалим.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.