• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Служби зайнятості України та Швеції об’єднують свої зусилля для ефективних реформ

    Опубликовано: 2015-02-17 12:44:25

    16 лютого 2015 року відбулася перша робоча зустріч з метою започаткування шведсько-українського проекту «Модернізація системи управління ринку праці України в умовах євроїнтеграції».
    У зустрічі взяли участь: від Міністерства соціальної політики України – Валерій Ярошенко, від Державного центру зайнятості  – Ярослав Кашуба. Шведську сторону представляли: директор проектів Державної служби зайнятості Швеції Пер Ліндберг, керівник шведсько-українських проектів Ірина Бонч-Осмоловська Норстрьом та старший експерт шведсько-українських проектів Йоран Труген. До зустрічі також були залучені представники Міністерства соціальної політики та Державного центру зайнятості.
    Шведська модель організації та регулювання ринку праці відома в Україні як одна з найбільш передових в Європі. Вона поєднує конкурентоспроможну промисловість і бізнес з ефективною системою соціального захисту населення.
    Вищезазначений проект передбачає співпрацю Державної служби зайнятості Швеції та Міністерства соціальної політики України із залученням держаних інституцій  – державної служби зайнятості України, Національної служби посередництва і примирення, а також співпрацю з представниками роботодавців і профспілок, приватних агенцій з працевлаштування.
    Мета проекту – створення демократичної та ефективної системи управління ринком праці, здатної стимулювати економічне зростання і підвищення добробуту населення в Україні.
    «Вкрай важливою є вдосконалення української системи управління ринком праці, використання європейських підходів і практики», – зазначив заступник Міністра соціальної політики України Валерії Ярошенко.
    У ході зустрічі представники служб зайнятості Швеції та України обмінялися досвідом роботи, зупинилися на формах підтримки безробітних, які для країн є спільними. Це, зокрема, професійне навчання безробітних під конкретне замовлення роботодавців, додаткові гарантії для осіб, неконкурентоспроможних на ринку праці.
    Пан Пер Ліндберг зауважив: «Ми будемо раді поділитися своїми кращими напрацюваннями – і тими, що ми маємо в Швеції, і результатами, отриманими під час реалізації проектів у Молдові».
    «Сьогодні в нашій державі – курс на реформи за різними напрямами. Державна служба зайнятості України – також на шляху до серйозного реформування. Перш за все, нас цікавлять активні форми роботи – з безробітними і роботодавцями. Найкращий європейський досвід для нас сьогодні втілюється в шведському досвіді та практичних методах роботи», – зазначив Ярослав Кашуба.
    Для наочного ознайомлення з роботою служби зайнятості України, представники шведської сторони отримали запрошення відвідати один з районних центрів зайнятості Києва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.