• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення молоді житлом – реалії та перспективи»

    Опубликовано: 2015-02-12 08:56:48

    Верховна Рада України при запланованому перегляді Державного бюджету на 2015 рік має врахувати пропозицію Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму щодо відновлення фінансування програми пільгового кредитування молоді на придбання житла - хоча б у обсязі 200 млн. грн. Таку позицію 11 лютого висловили учасники слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, які відбулися у приміщенні Верховної Ради.
    В засіданні взяли участь народні депутати України, Голова правління  Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, Голова Всеукраїнської асоціації "Укрмолодьжитло" Володимир Швадчак,представники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілок, громадськості, засобів масової інформації.
    Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту Артур Палатний під час слухань зазначив, що з січня 2014 року фактично не працює Державна програма забезпечення молоді житлом внаслідок відсутності коштів в Державному бюджеті на її фінансування. На 2015 рік з Державного бюджету асигнувань на молодіжне житлове кредитування не передбачено зовсім. Це сталося вперше за всю історію існування програми з 1998 року.
     «На фоні економічної кризи, складної ситуації на сході країни, масових звільнень з роботи, молоді нічого не залишається, як залишати країну назавжди, оскільки безперспективність у вирішенні найважливішого питання – питання житла, впливає на міграційні процеси, і на демографічні показники і в результаті складає соціально-психологічну напруженість в державі. Все це впливає і на економіку держави», - наголосив Артур Палатний.
    Голова Всеукраїнської асоціації "Укрмолодьжитло" Володимир Швадчак зазначив, що асоціація «Укрмолодьжитло» разом з ще понад півтора десятками молодіжних громадських організацій звернулися до Голови верховної ради і Прем‘єр-Міністра з пропозицією відновити фінансування програми пільгового кредитування молоді на придбання житла. Молодіжні громадські організації звертають увагу на те, що до 2014 року молодь української держави мала надію придбати власну домівку через участь в програмі пільгового молодіжного житлового кредитування, і це стимулювало їх більш потужно і активно працювати,  з рештою давало можливість створювати власні сім’ї, народжувати дітей, то сьогодні таких надій не залишилось.
    Голова правління Фонду «Держмолодьжитло» Леонід Рисухін зазначив, що механізм пільгового житлового кредитування молоді потребує вдосконалення. «Зокрема активісти вносять пропозиції, визначити додаткові переваги для військовослужбовців, молодих лікарів вчителів, учасників АТО, тимчасово переміщених осіб, тощо. Все це можливо, але за умови якщо є предмет вдосконалення, є можливості укладати нові договори, тобто є фінансування з загального фонду державного бюджету», - сказав Леонід Рисухін.
    В ході обговорення теми заходу переважна більшість учасників слухань висловилась за те, щоби при перегляді Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» врахувати пропозицію профільного комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму відновити фінансування програми пільгового кредитування молоді на придбання житла - хоча б у обсязі 200 млн. грн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.