• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дарина Зевіна стала найкращою плавчинею України у 2014 році

    Опубликовано: 2015-02-12 08:55:13

    Дарина Зевіна стала найкращою плавчинею України за рейтингом Федерації плавання України у 2014 році.

    За минулий рік наша 20-річна плавчиня завоювала бронзу чемпіонату світу з плавання на короткій воді, дві золотих, дев`ять срібних та три бронзових медалі Кубку світу.

    Протягом року Д.Зевіна також встановила дев`ять національних рекордів: сім з них - на 50 м та 100 м на спині у 25-метровому басейні, ще два - на 50 м на спині та у складі команди в естафеті 4х100 м комбінованим плаванням у 50-метровому басейні.

    Загалом за результатами виступів на чемпіонатах світу та Європи, Кубках світу, чемпіонатах та Кубках України вона набрала 5 000 очок, ставши таким чином беззаперечним лідером серед українських плавців.

    "Дарина Зевіна набрала найбільше очок майже з 900 українських плавців, які виступали у цьому році на національних та міжнародних змаганнях. За рейтингом Федерації плавання України вона була визнана найкращою плавчинею також з 2009 по 2012 рік, - сказала віце-президент Федерації плавання України та голова суддівського комітету Федерації плавання України Ганна Кокоша. - За допомогою цього рейтингу ми можемо проаналізувати роботу спортивної організації, школи, області протягом року".

    До трійки лідерів найкращих вітчизняних плавців також увійшли: чемпіон, срібний і бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів, чемпіон та срібний призер ІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор Михайло Романчук (2 692 бали) та бронзовий призер чемпіонату світу на короткій воді та чемпіонату Європи Андрій Говоров (2 610 балів).

    Федерації плавання України формує рейтинг найкращих вітчизняних плавців щороку, починаючи з 1995 року. В нього входять плавці усіх вікових категорій, які протягом року займали 1-12 місця на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.