• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виключення депутата «ВОЛІ» з фракції «Самопомочі» відбулося через ставлення до бюджету

    Опубликовано: 2015-02-12 08:52:36

    Причиною розбіжностей між «Волею» і «Самопоміччю» є різні погляди партій на ухвалення Держбюджету 2015, а не позиція щодо голосування за призначення генерального прокурора.

    Про це заявила член Ради партії «Воля» народний депутат України Ірина Суслова.

    «Суперечності між «Волею» і «Самопоміччю» загострилися ще під час ухвалення Держбюджету – 2015, коли «Самопоміч» додала вирішальні голоси за ухвалення бюджету та не підтримала чотири антиолігархічні законопроекти від «Волі». Саме завдяки цим законопроектам значна частина тягаря за непопулярні реформи мала лягти на плечі олігархів, а не звичайних громадян», - наголошує Ірина Суслова.

    Як відомо, саме «Самопоміч» дала 10 вирішальних голосів, завдяки яким антисоціальний бюджет було проголосовано у парламенті. Водночас, чотири антиолігархічні законопроекти, запропоновані  представниками партії «Воля», які могли стати основою наповнення бюджету за рахунок руйнування корупційних схем та підвищення податків для пов’язаного з олігархами бізнесу, не були підтримані.

    Після дискусій щодо ухвалення бюджету та необхідності підтримки антиолігархічних законопроектів від «Волі», як зазначає Ірина Суслова, її перебування у фракції «Самопоміч» почали ставити під питання.

    Голосування за призначення на посаду Генпрокурора України стало лише формальним приводом для виключення її з фракції.

    Коментуючи свою позицію,  народний депутат заявила: «Конституцією передбачено, що кандидатуру Генерального прокурора  на розгляд Верховної Ради виносить саме Президент. І тепер він спільно з генпрокурором несе політичну відповідальність за ефективну роботу прокуратури».

    Як повідомлялося раніше, чотири законопроекти «Волі», зокрема, передбачали ліквідацію схеми уникнення сплати податків в Україні для фінансово-промислових груп (законопроект N1492 ), збільшення рентної ставки на видобування руд (N1493), зміну кворуму загальних зборів на 50+1 акція замість 60  (N1491), зобов'язання усіх без винятку державні, комунальні та казенні підприємства здійснювати свої закупівлі через тендери (N1127).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.