• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Причина невдалих реформ – низька якість державного менеджменту

    Опубликовано: 2015-02-09 12:50:35

    Промисловці і підприємці надзвичайно стурбовані різким зниженням рівня професійності державного менеджменту, що стало причиною невдалих спроб здійснити реформи, ухвалення низки неефективних рішень. Про це президент Українського союзу промисловців і підприємців заявив в ефірі телеканалу «УТР».

    «Маючи досвід роботи на різних посадах в уряді, я категорично заявляю – удосконалення системи державної влади з точки зору прозорості, боротьби з корупцією, підготовки фахівців є не менш важливим, аніж національна безпеки і обороноздатність. Тільки та держава, яка формує ефективну систему управління,  спроможна забезпечувати розвиток, реалізовувати життєво необхідні структурні реформи. Адже жодна реформа без діалогу з суспільством, без розуміння людьми  її мети, логіки і наслідків не може бути реалізована. Це надзвичайно серйозне питання. Через рік після революції Гідності рівень очікувань суспільства надзвичайно високий, люди справедливо  запитують  – де результат?», - зауважив А.Кінах.

    Українці як суспільство, як громада і нація надзвичайно змінилися,  їх не  можна відвернути порожніми обіцянками чи ошукати імітацією процесів, наголосив президент УСПП.

    «Нова якість влади і нова якість держави, реформи і ще раз реформи – це головні вимоги українського суспільства. І зараз дуже важливо, щоб не було жодних імітацій – реформ, кадрової політики тощо.  Зараз найпринциповіше значення має діалог з людьми, і влада повинна бути чесною. Яким би не був рівень допомоги  наших міжнародних партнерів, а ми дуже вдячні за те, що вона таки надається, головне залежить  від того, як ми будемо працювати у власній країні. Все зараз залежить від нашої волі, розуму, вміння консолідувати зусилля, формувати розумні правила гри, виборювати конкурентоспроможність», – заявив А.Кінах.

    Громадський діяч вважає, що саме затягування з реформами, відсутність реальних результатів зараз найбільше дратує українське суспільство, підриває підвалини довіри до влади, що за даних обставин створює величезні ризики самій державності.

    «У нас і досі не кинуто всі сили на реальне зміцнення обороноздатності держави. Я ще в минулому році доповідав на РНБО з цього питання – було ухвалено рішення підготувати нову Стратегію оборони України,  Воєнну доктрину, програми розвитку Збройних сил. Однак цього й зараз не зроблено, не сформовано державне оборонне замовлення, немає програми розвитку оборонно-промислового комплексу. А дане питання ми повинні були ставити на порядок денний в пергу чергу!», – каже А.Кінах.

    Окремі чиновники намагаються списати відсутність реформ, власну некомпетентність на війну, в той час, як все має бути навпаки – державний апарат мав би працювати на максимум обертів за даних обставин.

     «Ми зараз дійшли до межі, коли економічні проблеми (зростання цін, тарифів) об’єдналися з поглибленням воєнно-політичних ризиків, через що,  як кажуть у народі, може «зірвати клапан». Дуже важливо зараз продемонструвати динамічні, ефективні  зміни,  спрямовані на розвиток, на задоволення інтересів людей», – зазначив президент УСПП. На його думку, одна з головних умов швидких і позитивних змін в країні – це кадрова політика нової якості,  заборона практики торгівлі портфелями, призначення на посади за принципом політичних домовленостей чи за потребою доступу до ресурсів.

    «Повинні проводитися конкурси на державні посади. Має існувати відповідний фільтр – перевірка фаху, послужного списку. У законах України про боротьбу з корупцією зазначені пункти, якими дозволяється формувати списки тих, хто не має права претендувати на державну службу через корупцію чи  зловживання на посаді. Тоді наша талановита молодь отримає  можливість претендувати на цю роботу», – переконаний А.Кінах. На його переконання, саме від успішного подолання корупції залежать можливості країни подолати економічну кризу, забезпечити сприятливий економічний клімат, а головне – відновити довіру суспільства до влади.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.