• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В умовах глобальної кризи малий та середній бізнес гарантуватиме відродження економіки

    Опубликовано: 2015-02-03 15:22:46

    В умовах, коли велика промисловість України переживає кризові часи, адже їй важче модернізуватися, здійснити переорієнтацію ринків збуту та знайти нових партнерів, малий та середній бізнес міг би підхопити естафету економічної активності, гарантувавши таким чином стабільне відродження економіки та її поступового зростання.

    «Звичайно, останнім часом було ухвалено кілька рішень, які позитивно позначаються на роботі малого та середнього бізнесу. Наприклад, мораторій на перевірки такого бізнесу в продовж двох років. Це дуже важливе рішення, адже з огляду на нинішню ситуацію в країні будь-який силовий фіскальний тиск руйнує бізнес. Але цього замало! Необхідно відпрацьовувати напрямки, які дають можливість доступу малого та середнього бізнесу до кредитних ресурсів, потрібно привести до норми навантаження на фонд оплати праці – нині воно і одне з найвищих у Європі», – заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    Фіскальні рішення, ухвалені народними депутатами наприкінці минулого року в рамках так званої податкової «реформи», не вирішують проблеми гігантського навантаження на фонд оплати праці, а мають радше імітаційний характер, зауважує президент УСПП. Він вкотре наголосив, що такими діями урядовці поглиблюють тінізацію економіки, провокують збільшення собівартості нашої продукції, а відтак – зниження її конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках.

    Держава повинна усвідомити свою функцію по відношенню до малого та середнього бізнесу – підтримувати та розвивати, створювати відповідні умови, діловий клімат, що є основною запорукою його сталого розвитку.

    «Наприклад, у розвинених країнах, якщо малий підприємець планує отримувати від свого бізнесу річний обіг, умовно кажучи, не вище ніж 50 000 доларів на рік, то він може започаткувати справу навіть не реєструючись в регуляторних чи контрольних органах. Перевищив цю межу – тоді реєструєшся і платиш невеликий податок. Такі стимулюючі рішення, разом з, наприклад, податковими канікулами, суттєвим чином полегшили б процедуру започаткування бізнесу, спростили його ведення на початковому етапі», - вважає президент УСПП.

    Держава повинна зробити все можливе, щоб громадяни могли заробляти за рахунок власного розуму, праці та волі забезпечити роботою себе і ще кількох співгромадян, відтак – повноцінно утримувати свої родини і будувати майбутнє.

    «Зараз дуже актуальна проблема – зростання безробіття. Тож спростивши процедури ведення та реєстрації бізнесу, понизивши податкову планку, можна було б закласти хороший фундамент для відродження прошарку малого та середнього бізнесу, який зараз опинився на межі виживання. Потрібно, щоб люди не йшли реєструватися у центри зайнятості, а отримали можливість власними зусиллями забезпечити собі гідне життя», – заявив А.Кінах.

    Про недосконалість нинішньої системи оподаткування, способи їх усунення,  удосконалення організації бізнесу з боку держави,   створення сприятливого бізнес-середовища підприємці говоритимуть з фіскалами на засіданні Антикризової ради громадських організацій України, яка відбудеться 5 лютого 2014 року спільно з керівництвом ДФСУ.    

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.