• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оборонно-промислова галузь потребує негайних реформ

    Опубликовано: 2015-01-26 12:58:53

    Україна у захисті своїх інтересів повинна покладатися більше на власні сили і ресурси, зокрема – і в оборонній галузі. Перебуваючи фактично у стані війни, відбиваючи агресію з боку Російської Федерації, яка останнім часом лише наростає, Україна для захисту своїх національних інтересів і територіальної цілісності повинна максимально задіяти систему ефективного державного управління і менеджменту, почати втілювати у життя чіткі стратегії, програми зміцнення обороноздатності, виведення на якісно новий рівень розвитку оборонно-промислового комплексу, а також ефективного застосування підтримки міжнародних партнерів, переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.

    Величезну тривогу у експертів, ділової спільноти викликає той факт, що не дивлячись на останні рішення РНБОУ, відповідні укази Президента, рекомендації парламентських слухань щодо оборонної стратегії країни, було зірвано підготовку з розробки і втілення в життя основоположного документу у сфері обороноздатності  – нової редакції Стратегії національної безпеки України,  необхідної для відсічі зовнішній агресії, послаблення глобальних ризиків, пов’язаної з визначенням позаблокового  статусу, а також протистоянню реальній загрозі державності в цілому. Причому, відзначають експерти, аналогічна ситуація складається і з підготовкою Воєнної доктрини.

    «Стратегія Національної безпеки та Військова доктрина – це основа для розробки та затвердження державної програми розвитку Збройних Сил України та всього нашого оборонно-промислового комплексу. Відповідним чином це стосується визначення пріоритетів державного оборонного замовлення не лише на поточний рік, а й на наступні три роки – саме стільки, скільки необхідно для виготовлення складної воєнної спецтехніки», – заявив президент УСПП Анатолій Кінах.

    За його словами, ці державні програми важливі для поновлення багатофункціонального ракетного комплексу «Сапсан», будівництва корабля «Корвет».

    Загалом, вищезгадані програми потрібні не лише для розвитку оборонної сфери,  а і для всієї ракетно- та кораблебудівних сфер  промисловості, збереження робочих міст, наповнення бюджету, вважає А.Кінах. Він наголосив – вказані програми, що стосуються Збройних Сил, оборонно-промислового комплексу, цільові воєнні програми,  повинні бути пов’язані з бюджетно-ресурсною політикою і структурними реформами в оборонному комплексі. Має бути передбачено їх повне фінансування та чітке виконання.

    «Україна знаходиться під безпрецедентним тиском, відчуває глобальні ризики.   Тому, покладаючись на  міжнародну підтримку,  наша держава повинна думати і над тим, як виконати власне «домашнє завдання» – побороти непрофесіоналізм в державному управлінні, корупцію, відродити власну промисловість, зокрема і оборонну, підтримати сталий споживацький попит, і зрештою – посісти гідне місце серед економік світу. Лише з сильною економікою ми зможемо ефективно протистояти загрозам і викликам часу», – вважає А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.