• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антикризова рада громадських організацій відбудеться за участі керівників ДФСУ

    Опубликовано: 2015-01-23 13:51:29

    Останні податкові новації, поспіхом і без участі громадськості ухвалені напередодні нового року, не лише не покращать соціально-економічну ситуацію, а й створять величезну суспільну напругу, погіршать діловий та інвестиційний клімат в країні і загальне економічне становище. Таке заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    Неприпустимим, за його словами, є ситуація щодо запровадження системи електронного адміністрування, окремі норми якої набрали чинності з 1 січня 2015 року, відтак платники ПДВ отримали  проблеми щодо переносу залишків від’ємного значення ПДВ, врахування надміру сплачених сум та сум бюджетного відшкодування, заявлених в рахунок майбутніх платежів. Проблеми виникли і з реєстрацією у січні 2015 року податкових накладних.

    Також досить суперечливими, на думку промисловців і підприємців є заяви щодо зменшення тиску на фонд оплати праці. Оскільки після детального аналізу з’ясувалося, що навіть після реалізації запропонованих  урядом податкових змін  у сфері нарахування та сплати єдиного соціального внеску, навантаження на фонд оплати праці в Україні все одно залишиться одним з найбільших в Європі.

    «Насправді, зменшення ставки ЄСВ нівелюється збільшенням ставки податку на доходи фізичних осіб та величезними штрафами за найменше порушення трудового законодавства, зокрема - за несвоєчасну сплату заробітної плати. Ситуацію ще більш загострює безсистемність підходів до вирішення проблеми тіньових доходів громадян, існування податкових ям та інших чинників неефективного державного управління», - заявив А.Кінах.

    На думку ділової спільноти, перекладання податкового навантаження в частині ЄСВ на тих громадян, які не отримують доходи або прибутки, зайняті неповний робочий день, є неприпустимим та створює передумови для соціального невдоволення та вибуху, що є неприпустимим, зважаючи на загальну ситуацію в країні.

    «Ми повинні налагодити стабільний діалог і досягнути взаєморозуміння, щоб ситуація, яка склалася навколо розробки і ухвалення змін до податкового законодавства, не  повторилася знову. Ухвалені депутатами наприкінці грудня змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України значно погіршують ведення бізнесу та соціально-економічне становище в цілому, не даючи державі при цьому жодної користі. Це треба виправляти спільними зусиллями», - заявив президент УСПП Анатолій Кінах.

    За його словами УСПП і ДФСУ домовилися на початку лютого провести спільне засідання Антикризової ради громадських організацій України, під час якого планується розглянути окремі положення нещодавно ухваленої податкової реформи та напрацьовану членами ради «Антикризову програму спільних дій влади та бізнесу». Обидві сторони погодилися - налагодження співпраці між ДФСУ та членами Антикризової ради громадських організацій сприятиме поглибленню співпраці між владою і бізнесом та спрощенню ведення діяльності суб’єктами господарської діяльності в мінливих умовах при проведенні податкової реформи.

     «До складу Антикризової ради громадських організацій входять керівники уже близько 80 провідних всеукраїнських громадських організацій та найбільших підприємств держави. Ми об’єдналися з метою захисту інтересів громадськості та бізнесу, консолідації зусиль влади та бізнесу для недопущення подальшого спаду промислового виробництва, зростання безробіття і соціально-економічної кризи. І ми не відступимо», - заявив президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.