• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міська влада та громада об’єднують зусилля аби врятувати київський велотрек

    Опубликовано: 2015-01-21 15:37:01

    У Департаменті містобудування та архітектури в рамках програми заходів«Департамент відкриває двері»відбулосяпублічне обговорення майбутньої долі київського велотреку.
    Це вже 6-й захід Департаменту з обговорення різних соціальних ініціатив щодо розвитку міста. Слід зазначити, що вже другий раз поспіль громадськість виносить питання розвитку велоінфраструктури у Києвіна широке обговорення усіх зацікавлених сторін. Важливо й те, що зустріч,  присвячена долі київського велотреку, стала першим заходом, під час якого стало зрозуміло – думка широкої громадськості, представників міської влади, Київради, професійних спортсменів та любителів єдина: велотрек потрібно рятувати! Він має належати місту і бути доступним для киян.
    На думку керівника Громадської організації «Extreme Factory» Володимира Мельника, для того абивелотрек став популярним серед киян і був центром міської велоактивності, важливо розвивати не тільки його спортивну функцію.«Використовувати потенціал велотреку можна набагато ширше. Він може стати центром велосипедної культури міста.Тут можна було б реалізувати велошколу для дітей та дорослих, майданчик для екстремальних видів спорту, музей велоспорту, а також соціально-культурний центр, на базі якого проводилися б різні акції, спрямовані на популяризацію велоспорту та велосипеда як виду транспорту»,- розповів Володимир Мельник.
    Зі свого боку і Шевченківська райдержадміністрація, і Департамент містобудування та архітектури готові всіляко сприятивтіленню такої ініціативи в життя.
    «Ми впевнені, що велотрек має бути збережений як пам’ятка, адже це унікальна спортивна споруда. Подібних об’єктів у Києві більше немає. Окрім того, наш Департамент не просто надаватиме підтримку цьому проекту, а готовий розпочати роботу над формуванням технічного завдання до конкурсу на кращу концепцію створення центру велосипедної культури. Ми маємо серйозний досвід з організації конкурсів та проведення публічного обговорення проекту програми та умов конкурсу. І це дуже важливо для врахування думок широкої громади», - зазначила начальник відділу художнього оформлення та ландшафтної архітектури Департаменту містобудування та архітектури Ганна Бондар.
    Нагадаємо, що у2014 роціза поданням Департаменту містобудування та архітектури у мера міста з’явився радник з питань велоінфраструктури – Ксенія Семенова, координатор з національної роботи ГО «Асоціація велосипедистів Києва».  Громадська організація «АВК»підтримує ініційований громадою проект реконструкції велотреку. Про це повідомила представниця Асоціації велосипедистів КиєваІрина Бондаренко, яка також взяла участь у заході. 
    Окрім того, у Департаменті вже цього року буде створено сектор з розвиткувелоінфраструктури у м. Києві.
    Довідково: Завдяки зусиллям активістів,вже зроблено чимало роботиз відновлення велотреку, організовані різні акції, проведені суботники, під час яких було вивезено 500 тон сміття.У жовтні 2014 року Міністерство культури повернуло велотреку статус пам’ятника архітектури та історії. Через місяць, на початку листопада 2014 року, Київрада прийняла рішення про розірвання договору оренди землі з профспілковим підприємством та повернення її місту. Територія велотреку була віднесена до земель рекреаційного призначення. Тоді ж господарським судом м. Києва було прийняте рішення про повернення полотна та будівель велотреку в державну власність.
    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.