• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новим президентом НТКУ призначено Віталія Докаленка

    Опубликовано: 2005-10-27 16:48:00
    Глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук представив колективу НТКУ нового керівника Національної телекомпанії Віталія Докаленка. У середу, 26 жовтня, Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про призначення президента НТКУ.
    На початку зустрічі О. Рибачук підтвердив, що у майбутньому керівників НТКУ обиратиме Наглядова рада каналу, але «сьогодення вимагало від Президента України прийняти рішення». Глава Секретаріату підкреслив, що В. Ющенко присвятив вивченню цього питання надзвичайно багато часу. «Остання нарада з цього приводу відбулася вчора», – додав він.

    Говорячи про зміни, що відбулися в українських медіа і, зокрема, на НТКУ протягом останніх місяців, Олег Рибачук підкреслив, що ситуація зі свободою слова «змінилася кардинально». «Ви можете відзначити, що Перший канал не розбещує владу компліментами, а подає багато критичних сюжетів», – сказав О. Рибачук. Водночас він підкреслив, що реформування НТКУ, з якого має розпочатися творення в Україні суспільного мовлення, повинно продовжуватися. За словами Глави Секретаріату Президента, Перший канал «має стати першим  з огляду на якість та об’єктивність подачі інформації, стати найрейтинговішим каналом України». У цьому контексті О. Рибачук зазначив, що НТКУ за керівництва команди Тараса Стецьківа «гідно пройшла перехідний період». «Проте залишилося ще багато зробити, щоб компанія наблизилась до європейських стандартів», – переконаний він.

    Говорячи про створення суспільного телебачення, Олег Рибачук підкреслив: «В особі Президента України колектив НТКУ має вірного союзника». Він також визнав, що у процесі становлення суспільного мовлення значною є також роль держави. «Ми розуміємо відповідальність влади», – зазначив він, пояснивши, що йдеться, зокрема, про питання фінансування.  «Не інтереси держави, не інтереси влади обслуговує канал, а інтереси громадян». Олег Рибачук запевнив колектив НТКУ, що той матиме всіляку підтримку Секретаріату у питаннях реформування каналу, реакцію на проблеми колективу.
    Він також повідомив, що Президент України має намір найближчим часом провести кількагодинну нараду з новим керівництвом НТКУ для обговорення питання розвитку та реформування компанії.

    Віталій Докаленко підкреслив, що для нього призначення на посаду президента НТКУ є «великою честю і великою відповідальністю». «Я розумію, що треба робити і сподіваюся на вашу допомогу», – сказав він, звертаючись до колективу компанії. В. Докаленко також підкреслив, що «відкритий для розмов та конструктивних пропозицій і готовий до спільної роботи по створенню нового каналу вищої якості». Президент НТКУ підкреслив, що базовою метою його діяльності має стати робота щодо формування суспільного телебачення.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.