• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Триває Всеукраїнська декада зайнятості, що стартувала 9 грудня 2014 року

    Опубликовано: 2014-12-19 12:15:05

    Триває Всеукраїнська декада зайнятості, що стартувала 9 грудня 2014 року. Декада зайнятості «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей» проводиться з метою популяризації послуг державної служби зайнятості, а також з нагоди 24-ї річниці з дня її утворення.

    Упродовж 24-х років з дня утворення державна служба зайнятості демонструє інституційну здатність до своєчасного реагування на виклики ринку праці. Служба є складовою ланкою між шукачами роботи та роботодавцями, владою та сторонами соціального діалогу, помічником у вирішенні питань зайнятості.
    На етапі впровадження реформ, передбачених програмою діяльності Кабінету Міністрів України на 2015-2016 роки, особливого значення набуває консолідація зусиль державної служби зайнятості з органами влади та інституціями громадянського суспільства з метою реагування на нові виклики ринку праці. У рамках декади зайнятості службою активізовано таку взаємодію із зацікавленими структурами.
    Декада зайнятості, що відбувається в 612 центрах зайнятості по території всієї держави, спрямована на всебічну допомогу людям: підвищення конкурентоспроможності на ринку праці різних груп населення, укомплектування вакансій, підвищення соціальної відповідальності роботодавців та посилення взаємодії влади та громадянського суспільства у вирішенні проблем зайнятості.
    Станом на 17.12.2014 р. проведено близько 3,8 тисячі заходів за участю майже 76,0 тис. осіб, з них 37,7 тис. – безробітні, 7,0 тис. – роботодавці, 2,6 тис. – представники місцевих органів влади, 600 тис. – представники громадськості та інші. Шукачам роботи видано майже 2,8 тис. направлень на працевлаштування.
    Під час проведення заходів у рамках Всеукраїнської декади зайнятості акцент робиться на працевлаштуванні вимушених переселенців, соціально вразливих категорій, зокрема осіб з інвалідністю та дітей-сиріт, а також на співпраці з роботодавцями.
    В усіх регіональних та базових центрах зайнятості відбувається низка заходів, як-от: «круглі столи», форуми, конференції, засідання консультативно-дорадчих органів (рад, комітетів, штабів, громадських колегій), дні відкритих дверей (центрів зайнятості, навчальних закладів, підприємств, установ та організацій), презентації роботодавців, послуг, професій, курсів навчання, навчальних закладів, масові акції, у т. ч. виїзні, тематичні дні (тижні), ярмарки вакансій, інформаційно-просвітницькі заходи з питань законодавства про працю, зайнятість, загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, інтерактивні профорієнтаційні заходи для молоді: нетрадиційні уроки, заходи змагально-мотиваційного та ігрового характеру, фестивалі, засідання клубів тощо.
    Всеукраїнська декада зайнятості дістала висвітлення в українських ЗМІ різного формату, загалом близько 900 публікацій, виступів на радіо і телебаченні, Інтернет-ресурсах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.