• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В НПУ розпочалося реформування студентської профспілки

    Опубликовано: 2014-12-15 08:22:31

    В Національно педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова студенти виступають за реформи діяльності первинної профспілки студентів, вимагаючи, щоб місце голови очолив саме студент.

    22 грудня в актовій залі Центрального корпусу Національно педагогічного університету імені М.П. Драгоманова відбудеться виборча конференція голови первинної профспілки студентів, яка стане вирішальною у конфлікті чинного голови і студенства.

    Слід згадати, що 4 грудня пройшла звітно-виборна конференція Профспілки студентів, що супроводжувалая значними порушеннями: заміна делегатів перед самою конференцією, перешкоджання відкритому доступу членів проспілки до зали, зрештою конференція була зірвана силами активного студентства і перенесенна на два тижні.

    Студенти вже давно говорять про непрозорість та закритість діяльності власної профспілкової організації, висловлюючи недовіру чинному голові — Цибіну Станіславу Григоровичу.

    Цьому одіозному чоловіку близько 50 років, при цьому він обіймає свою посаду вже більше аніж 20 років, хоча він вже давно не є студентом. Його сумнівною репутацією вже зацікавилася прокуратура, а його річна зарплатня з'їдає значну частину студентських профспілкових внесків.

    Дані факти спричинили гостру реакцію студентства, яке було вимушено вимагати перенесення даної конференції та забезпечення прозорих виборів делегатів та повторного проведення загальної конференції.  В результаті, конференцію розділили на 2 етапи - звітний та виборчий. Виборчий етап пройде 22 грудня.

    На жаль, дана проблема охоплює не лише один ВНЗ, навпроти в абсолютній більшості університетів голови студентських профспілок - це викладачі.
    Викладачі та студенти - це дві групи з різними інтересами, які часто суперечать один одним.

    І представник однієї групи навряд чи може добре захищати інтереси іншої групи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.