• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має очолити боротьбу проти Кремля на всьому пострадянському просторі, - Андрій Левус

    Опубликовано: 2014-12-09 10:41:37

    Про це народний депутат України, екс-заступник голови СБУ,  заступник керівника Самооборони Майдану Андрій Левус сказав сьогодні в ефірі каналу ТВі.
    За його словами, Україна має бути більш активним геополітичним гравцем на пострадянському просторі  та має очолити боротьбу проти Кремля на всій території Східної Європи.
     Ідея створення такої антипутінської коаліції всередині парламенту, а також міжнародної коаліції є дуже актуальною. На думку Андрія Левуса, результатом цієї роботи з одного боку, має бути координація всіх визвольних рухів  поневолених Кремлем народів. Серед них  не тільки чеченці, а ще й кубанці, сибіряки та інші. Вони мають можливість навчитися практикам опору диктатурі, бо у України є досвід Майдану. Також ці вдосконалюють навики боротьби зараз в зоні АТО в Україні. Другий варіант – робота з міжнародними представництвами, місіями, дипломатами для того, щоби впливати на Росію і зробити все, щоби ця остання імперія була зруйнована
    - Такі процеси вже відбуваються. Коли я працював в СБУ, зокрема, сприяв тому, щоб 200 активістів чеченського визвольного руху пройшли навчання і мали зараз змогу воювати на Донбасі за нашу і свою свободу, - зазначив Андрій Левус.
    Коментуючи бурну реакцію Рамзана Кадирова на свою заяву, народний депутат наголосив, заклик до Кремля почути  мирних ополченців Чечні, та запропонування Мінську, як майданчику для перемовин – є певним віддзеркаленням російського офіціозу.
    Раніше СБУ та МВС порушили кримінальні провадження через погрози Рамзана Кадирова на адресу трьох українських народних депутатів.
    -  Важливо не тільки зробити   інформаційний або дипломатичний жест. Я  також запропонував, щоб були вжиті відповідні заходи щодо представників Кадирова, які мають відношення до України, - сказав екс-заступник голови СБУ.
    Нагадаємо, вчора Андрій Левус закликав  СБУ та МЗС вжити заходи проти Рамзана Цицуєва – уповноваженого представника Кадирова в Україні, а також Руслана Байсарова - "смотрящого" Криму. На його думку,  ці персони, насамперед, є активними учасниками окупації Криму та Донбасу, на їхніх руках кров наших героїв-патріотів, їм не місце в Україні.
    Відповідаючи на питання щодо надання державної охорони, Андрій Левус зазначив, що відмовився від відповідної пропозиції СБУ: «Я вважаю, що місце «Альфи» -  на фронті, аніж охороняти мене в Києві».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.