• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Софійській площі встановили головну ялинку країни

    Опубликовано: 2014-12-09 08:25:05

    Сьогодні на Софійській площі встановили 24-метрову ялинку. Для того, аби величезну ялинку вагою 15 тонн надійно закріпити, сконструювали об’ємну конструкцію з бетону та металу, вагою 60 тонн.
    Монтажем зеленої та запашної красуні, котру цього року столиці подарувала влада Івано-Франківська, займалися близько 50 монтажників понад 8 годин. Не дивно, що знадобилося так багато часу, адже за 23 роки для Незалежної України це перший подібний досвід. Раніше у якості головної ялинки були лише штучні конструкції або ж на металевий каркас кріпилися окремі живі гілки. Цього року організатор Нового року у столиці мистецький проект Folk Ukraine задумав та успішно втілив амбітний проект – привезти з Карпат справжню ялинку на встановити її на Софійській площі, адже саме тут, а не на Майдані Незалежності пройдуть головні новорічні свята.
     «Думаю, що зможемо порадувати киян, котрі вже стомилися від штучних дерев та пластикових конусів, що вартували мільйони гривень, живою ялинкою. Поки що вона зв’язана, адже тільки так її можливо будо транспортувати, - розповідає організатор святкування Нового року на Софійській площі, засновник мистецького проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький, -- доведемо її до ладу: розпушимо та вберемо. Стане справжньою лісовою казкою! Для головної ялинки вже заготовлено понад 3000 новорічних іграшок та 14 км гірлянд, що складаються з 100 000 світлових діодів. Прикрашатиметься зелена красуня більше тижня, а вже 19 грудня у День Святого Миколая, запалає усіма барвами. Втім, сподіваймося, що для малечі головною родзинкою стане зустріч зі Святим Миколаєм, резиденцію якого ми також готуємо до відкриття. Біля ялинки вже монтується сцена, з якої лунатимуть виключно українські пісні. Сподіваюся, що цей Новий рік стане найбільш патріотичним за усю історію Києва».
    Прикрашатимуть ялинку білі голуби, як символ миру та доброї звістки, а також – іграшки з українською орнаментикою та іграшки у формі будиночків,  які символізують родинний затишок і теплоту.
    Також Ігор Добруцький зазначає, що окрім головної ялинки, на Софійській площі та на території Національного заповідника Софія Київська 19 грудня з’являться ще кілька десятків ялинок. 10 – буде представлено районами Києва, а ще 24 – представлять регіони країни. Іграшки для цих маленьких красунь зробили діти з усієї України.
    Після закінчення свят організатори планують розпилити стовбур ялинки на кілька сотень поперечних зрізів та продати з аукціону. Виручені кошти від усіх лотів будуть перераховані в дитячі будинки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.